Redactie - 18 oktober 2012

Royal Imtech IM-AE krijgt meer ICT-orders in Duitsland en Zwitersland


Royal Imtech IM-AE maakt bekend dat haar ICT-activiteiten in Duitsland en Zwitserland verdere groei laten zien. Recent zijn er nieuwe ICT-orders verworven ter waarde van circa 48 miljoen euro. Tevens is het softwarepakket FM-Tools van de Duitse ICT-dienstverlener Infas Enermetric overgenomen.

René van der Bruggen, CEO Imtech: ‘Imtech focust op integrale ICT-oplossingen met hoge toegevoegde waarde in onder meer business intelligence (bestaande operationele datastromen gereed maken voor strategisch en tactisch gebruik), managed services (bedrijfskritieke applicaties in complexe IT-omgevingen), publieke software (software-oplossingen voor financiële dienstverlening aan de publieke sector) en ‘collaboration’ (samenwerking in sociale netwerken door de toepassing van IT) en mobiele IT-oplossingen. Deze heldere strategische focus leidt tot extra groei. De nieuwe Duitse orders vormen hiervoor een duidelijk bewijs.’

Gezonde groei in een competitieve markt, overname FM-Tools van Infas Enermetric
Op de Duitse ICT-markt wordt Imtech vertegenwoordigd door Fritz & Macziol, een volledige dochteronderneming van Imtech ICT die tot de grotere spelers op de Duitse en ook Zwitserse ICT-markt behoort. Ondanks competitieve marktomstandigheden vertoont dit Imtech-bedrijf gezonde groei. Met de overname van Infas Enermetric (Infas Enermetric GmbH, gevestigd in Emsdetten) wordt de positie van Imtech op het gebied van ICT-ondersteuning in facility management in de publieke sector versterkt. Het door Infas Enermetric ontwikkelde ICT-pakket FM-Tools biedt aantrekkelijke software-oplossingen voor energie- en beheervraagstukken voor onroerend goed in de publieke sector. De opbrengsten van Infas Enermetric bedragen bijna 1 miljoen euro op jaarbasis.

Business intelligence & business analytics
Op het gebied van business intelligence heeft Imtech nieuwe software ontwikkeld die gebruikers in staat stellen om eenvoudig en snel individueel ingerichte business analytics programma’s te configureren en in te richten. Hiermee kunnen data rondom zowel de financiële performance als productie- en procesflows worden gemeten en geanalyseerd. Nieuwe orders zijn er van onder meer Bette en Lebenshilfe Stuttgart. Deze oplossing is ook geschikt om data rondom social media communicatie te monitoren. Hieromheen is een scala aan additionele portfoliodiensten tot stand gebracht, waarvoor in de markt veel belangstelling bestaat. Een belangrijke nieuwe klant is Wido (Wissenschaftliches Institut der AOK).

Managed services en publieke software
Imtech levert verder bedrijfskritieke applicaties in complexe IT-omgevingen. Grotere nieuwe orders zijn er onder meer van Bruno Bader en Amer Sports. Imtech (de business unit Infoma) is in Duitsland en Zwitserland eveneens een leidende partij met software-oplossingen voor financiële dienstverlening aan de publieke sector. Diverse gemeenten die vallen onder de Zwitserse Landkreisen Ebersberg en Goslar zijn als klant verworven.

Collaboration en mobile solutions
Imtech beschikt over een onderscheidend portfolio aan IT-oplossingen die samenwerking binnen digitale sociale netwerken mogelijk maakt. Recent werd een omvangrijke order ontvangen van Hans Grohe SE. Imtech is eveneens actief in het segment van mobiele SAP-toepassingen, bijvoorbeeld bij de nieuwe klanten als SMA Solar Technology en Viessmann. Tevens constateert Imtech een toenemende vraag naar mobiele CRM-applicaties (Customer Relationship Management) voor mobiele interactie met klanten en leveranciers binnen bestaande CRM-netwerken van bedrijven. Dit type mobiele SAP-toepassingen worden onder meer geleverd aan SWU Stadtwerke Ulm / Neu-Ulm, Stadtwerke Mainz en Schwenk Zement.