Cisco’s ziet WebEX gebruikers toenemen
17-10-2012

Cisco’s ziet WebEX gebruikers toenemen


Cisco’s Hosted Collaboration Solution (HCS) ziet het aantal geregistreerde gebruikers wereldwijd 6,8 miljoen toenemen, 30% meer dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dit maakte de netwerkleverancier bekend tijdens de Cisco Collaboration Summit die deze week in Los Angeles plaatsvindt

Het aantal meetings nam toe tot 9,6 miljoen (+38%), terwijl het aantal conferentieminuten uitkwam op 1,8 miljard (+32%). Het aantal downloads van software voor mobiele WebEx-clients kwam uit op 2,7 miljoen (+30% voor Apple-apparatuur en +11% voor Android-toestellen).

De vernieuwingen van Cisco HCS betreffen de functionaliteit voor webconferenties, contactcenters, unified communications en mobiliteit. Zo is het eenvoudiger geworden om een webconferentie op te zetten door een technologie genaamd 'rendez-vous conferencing'. Klanten hoeven hierdoor geen meeting meer te reserveren, maar kunnen direct aan de slag. Op het gebied van unified communications is de Cisco UC Manager uitgebreid met de functie Extend and Connect. Deze werkt samen met de UC-client Cisco Jabber en biedt de mogelijkheid om elke telefoon met de Cisco UC-omgeving te gebruiken. Gebruikers hoeven in Jabber slechts het telefoonnummer van hun favoriete telefoon in te geven en de Cisco Unified Communications Manager routeert automatisch al het spraakverkeer door naar het bewuste apparaat. Ook biedt Cisco HCS for UC nieuwe mogelijkheden waarmee mobiele dienstverleners zakelijke en mobiele netwerken eenvoudiger kunnen koppelen, voor diensten tussen beide omgevingen. Dienstverleners kunnen hiermee ook spraak over 4G datanetwerken aanbieden.

In het afgelopen jaar heeft Cisco het aantal serviceproviders en partners dat Cisco HCS aanbiedt uitgebreid met 16, waarmee het totaal uitkomt op 34. Daaronder bevinden zich bedrijven zoals Orange Business Services, Vodafone en Telefonica. Voor deze partners heeft Cisco het mogelkijk gemaakt vergaderfunctionaliteit van Cisco HCS als een cloud-gebaseerde dienst ('as-a-Service') aan te bieden.

Redactie Dutchitchannel.nl

    

Terug naar nieuws overzicht