Redactie - 15 oktober 2012

Update Process World 2012: ‘Nieuw tijdperk breekt aan voor software´


We staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk, waarin software de drijvende kracht wordt achter digitalisering. Deze digitalisering zal meer dan ooit gericht zijn op het inspelen op de behoefte van de business, technologie speelt daarin een ondersteunende rol. De gebruiker staat meer en meer centraal, waardoor gebruiksgemak een van de belangrijkste agendapunten is voor nieuwe software. Het samengaan van business en IT heeft één belangrijk doel: de snelheid van zakendoen radicaal versnellen.

Deze boodschap verkondigde Karl-Heinz Streibich, CEO van Software AG, aan de vooravond van Process World 2012. Ongeveer zeshonderd klanten van de Duitse software-ontwikkelaar komen deze week bij elkaar in Orlando om te praten over de manier waarop zij hun business kunnen verbeteren met technologie van Software AG.

Trends
De trends die ten grondslag liggen aan de visie van Software AG zijn de vier elementen die Gartner omschrijft als de Nexus of Forces: social, mobile, cloud en information. Deze krachten hebben volgens Streibig geleid tot eeen omslagpunt dat zal leiden tot dat eerder genoemde nieuwe tijdperk van software.

De zaken die daarin centraal staan voor de CIO zijn het vergroten van de omzet door het sneller behalen van concurrentievoordeel; het verlagen van de kosten door het sneller bereiken van operationele excellentie; sneller nieuwe markten betreden, en nieuwe producten sneller op de markt brengen.

Software AG zelf heeft Process World 2012 aangegrepen om twee nieuwe aankondigingen te doen op productgebied: Webmethods versie 9.0 en ARIS versie 9.0. Hiermee speelt Software AG volgens Streibig in op de Nexus of Forces, Webmethods 9.0 integreert Big Data met business processen en de cloud, terwijl ARIS 9.0 social verbindt met business proces improvement.