Redactie - 12 oktober 2012

CIO gaat voor groei in plaats van bezuiniging


CIO’s hebben de groei van hun bedrijf hoog op de agenda staan voor het komende jaar. Meer dan de helft van de CIO’s (56 procent) zegt dat hun prioriteit ligt bij het investeren in projecten die geld opbrengen, in plaats van het doorvoeren van bezuinigingen. CIO’s willen dit onder andere bereiken met een inteationale focus en het verbreden van het marktaandeel van de organisatie. Bovendien heeft 48 procent van de CIO’s in 2012 meer budget te besteden. Dat blijkt uit de CIO Survey van Harvey Nash, inteationale aanbieder van detachering, contractmanagement, inteational executive search, werving & selectie en outsourcing & offshore.

Uit het onderzoek blijkt ook dat innovatie, net als vorig jaar, een belangrijke prioriteit is van CIO’s. De meeste CIO’s innoveren op het gebied van time to market,  mobiel en social media. 71 procent van de CIO’s denkt dat hun organisatie de nieuwe technologieën op het gebied van social media en mobiel zal moeten omarmen om hun marktaandeel niet te verliezen. Daaaast worden er van de CIO in vergelijking met vorig jaar ook meer vaardigheden verwacht op het gebied van mobiele oplossingen (21 procent dit jaar, in vergelijking met 14 procent vorig jaar). 

Jan-Leen ’t Jong (foto), algemeen directeur van Harvey Nash Nederland: “Het is boeiend om te zien dat CIO’s gaan voor groei in plaats van bezuiniging. Organisaties willen slim inspelen op de ontwikkelingen op het gebied van social media en mobiel. De rol van de CIO is hierbij erg belangrijk en uit ons onderzoek blijkt bovendien dat de invloed van CIO’s steeds strategischer wordt. De visie van veel CIO’s is dat bedrijven zich door de crisis heen kunnen slepen door op een slimme manier te innoveren en de focus inteationaal te verleggen.”