Tata Steel koopt nieuw Business Operations Platform
11-10-2012
Deel dit artikel:

Tata Steel koopt nieuw Business Operations Platform


Tata Steel heeft het Business Operations Platform van Cordys ingezet voor het integreren en stroomlijnen van haar supply chain.
 "Tata Steel is wereldwijd actief en daarom ook geografisch verspreid. We werken met veel legacy systemen die essentieel zijn voor bepaalde aspecten van de fabricage, verkoop en distributie", zegt Ed Vroegindeweij, Manager Infrastructure Centre of Excellence bij Tata Steel. "We zochten een flexibelere technologie die voldeed aan zowel de huidige als toekomstige behoeften. Het platform van Cordys biedt ons wendbaarheid, zichtbaarheid en controle zonder eerdere investeringen overbodig te maken."

Tata Steel levert staalproducten en bijbehorende diensten aan verschillende markten, zoals de bouw, auto-industrie, de luchtvaart en de energiesector. Het bedrijf heeft drie geïntegreerde staalfabrieken en verschillende faciliteiten voor de verdere verwerking van staalproducten. Om te kunnen voldoen aan de vraag vanuit de markt, maakt Tata Steel gebruik van een omvangrijke supply chain. De supply chain wordt ondersteund met ERP-systemen, planning (APS) en Manufacturing Execution Systems (MES). Toen Tata Steel haar productie en supply chain wilde optimaliseren met het oog op de toenemende vraag en steeds kortere doorlooptijden, bleek de aanwezige IT-infrastructuur te complex te zijn geworden.

Het platform van Cordys zal worden gebruikt voor de integratie van de ERP-, mainframe-, MES- en andere operationele systemen. Deze integratie wordt stapsgewijs doorgevoerd en is gericht op het bouwen van herbruikbare diensten en automatisering van kernprocessen. Daarnaast wil Tata Steel het platform gebruiken om rijkere, dynamische gebruikersinterfaces te bouwen. Deze interfaces zullen de persoonlijke productiviteit van kenniswerkers verhogen en externe stakeholders een toegangsmogelijkheid bieden. Dankzij Cordys kan Tata Steel intensief gebruikmaken van alle legacy systemen en beschikt zij over de volledige zichtbaarheid van en controle over alle fasen in de supply chain.

"Cordys ondersteunt Tata Steel graag met het realiseren van zichtbaarheid, integratie en controle van hun complexe systemen, integraties en processen binnen een uitdagende deadline", zegt Art Landro, CEO van Cordys. "Wij zijn trots dat Tata Steel ons heeft gekozen voor dit integratietraject. Dit is een bewijs van onze expertise in de fabricagesector en versterkt onze positie als toonaangevende leverancier van oplossingen voor business integration en procesmanagement.”

De Europese tak van Tata Steel is de op een na grootste staalproducent van Europa. Met fabrieken in het Verenigd Koninkrijk en Nederland levert het bedrijf staal en bijbehorende diensten aan sectoren zoals de bouw, de verpakkingsindustrie, de hijs- en graafwerkbranche, de energiesector, de luchtvaart en andere veeleisende markten. De overkoepelende Tata Steel Group is een van de grootste staalproducten ter wereld, met een totale capaciteit van ruim 28 miljoen ton en circa 80.000 werknemers verdeeld over vier continenten.


Terug naar nieuws overzicht