Equinix opent derde datacenter op Science Park Amsterdam
10-10-2012
Deel dit artikel:

Equinix opent derde datacenter op Science Park Amsterdam


Equinix,  aanbieder van interconnectie en datacenters, neemt zijn derde International Business ExchangeTM (IBX) datacenter in Amsterdam, AM3 Science Park Amsterdam, in gebruik. Met AM3 breidt EquinixTM haar platform in Europa verder uit. AM3 Science Park Amsterdam is gevestigd op een van de meest netwerkrijke locaties in Europa, waardoor klanten het hele continent vanuit één locatie kunnen bedienen, aldus Equinix.

AM3 huisvest internet exchanges als AMS-IX en NL-IX en is in staat om 80% van Europa te bereiken binnen 50 milliseconden. In het datacenter kunnen klanten zich bovendien direct verbinden met bedrijven die samen de Europese digitale economie vormen: netwerken, internet exchanges, content- en cloud aanbieders. AM3 Science Park Amsterdam biedt hen 'the digital gateway to Europe'.

AM3 Science Park Amsterdam is een van de duurzame faciliteiten van Equinix. Zo maakt het gebruik van warmte- en koude-opslag in de grond in plaats van mechanische koeling. Overtollige warmte van AM3 zal worden gebruikt om naburige gebouwen te verwarmen. Deze en andere duurzame technologieën zorgen voor significante energiebesparingen, waardoor Equinix klanten hun CO2-footprint in belangrijke mate reduceren. "Groene IT en energie-efficiëntie zijn steeds vaker doorslaggevende factoren voor organisaties die een datacenter selecteren. Milieuwetgeving wordt steeds strenger en de energiekosten stijgen, evenals het belang dat consumenten en bedrijven hechten aan duurzaamheid," zegt Michiel Eielts, algemeen directeur van Equinix Nederland. "Equinix committeert zich dan ook aan het bouwen van duurzame datacenters over de hele wereld. We zijn bijzonder trots dat we met AM3 een nieuwe norm voor innovatie en duurzaamheid hebben gecreëerd."

Neelie Kroes, Vice President van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor de Europese Digitale Agenda, prees Equinix in een videoboodschap voor haar commitment aan duurzaamheid én bijdrage aan de economie: "Momenteel staat Europa voor veel uitdagingen. We moeten onze concurrentiepositie versterken om uit de crisis te groeien. We moeten nieuwe, interessante banen vinden voor een generatie die werkloosheid riskeert. En in een tijd van klimaatverandering moeten we de dingen steeds duurzamer doen. Internet en ICT kunnen daarvoor zorgen. Deze opening vandaag is precies wat we nodig hebben in Europa. Gedurfd, groen en digitaal. Equinix heeft het potentieel verwezenlijkt van dit geweldige technologische middel en er een economische realiteit van gemaakt. Zij hebben zich gerealiseerd dat we ook tijdens een economische crisis nieuwe, groene projecten niet moeten schuwen. Sterker nog, het is nu des te belangrijker om duurzaam te investeren en onze toekomstige concurrentiepositie veilig te stellen. Digitale toegangswegen worden steeds essentiëler en zijn een perfecte aanvulling op de rol die Rotterdam en Schiphol vervullen in hun respectievelijke sectoren."

AM3 Science Park Amsterdam beslaat bruto 17.800 m2 en biedt daarmee capaciteit voor 2.800 cabinets. Het voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van betrouwbaarheid, beveiliging en kwaliteit aldus Equinix.Terug naar nieuws overzicht
Datacenters