ICTroom is Accredited Tier Specialist voor datacenters
10-10-2012
Deel dit artikel:

ICTroom is Accredited Tier Specialist voor datacenters


Nadat het Nederlands datacenterbedrijf ICTroom al in 2011 de ATD (Accredited Tier Designer) accreditatie van het Uptime Institute ontving, is er nu ook de erkenning als ATS (Accredited Tier Specialist) voor Pim Kuijper (foto), hoofd van de unit Service & Onderhoud bij ICTroom.

Uptime Institute standaarden zijn wereldwijde standaarden die worden gehanteerd bij het ontwerp en de exploitatie van datacenters. Het Tier classificatie-systeem is hierin de vertaling van prestaties van het datacenter naar het ontworp en de bouw in relatie tot de beschikbaarheid behoeften van organisaties.

Als ATS richt de service organisatie van ICTroom zich op operationele duurzaamheid en het voortdurende beheer van datacenter infrastructuur. Hiervoor worden alle aspecten van het datacenter samengebracht met beschikbaarheid als doel. Sander Nieuwmeijer, Founding Partner bij ICTroom: “Deze erkenning past uitstekend in onze werkwijze en onze filosofie met betrekking tot het organiseren van de beschikbaarheid van datacenters. ICTroom beschikt hiervoor over een gespecialiseerde service organisatie, die dagelijks onze relaties ontzorgt in de uptime van de datacenter facilitaire infrastructuur (DFI). Als ATS draagt ICTroom bij in het voorkomen van over-investeringen en tekorten, wordt onverwachte uitval vermeden en wordt de infrastructuur in lijn gebracht met de business case. Hierdoor wordt het ware potentieel van een datacenter bereikt."

Door: Witold Kepinski

   

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters