Redactie - 08 oktober 2012

‘Mendix staat vaker op lijstje CIO’


De Nederlandse softwareleverancier Mendix, leverancier van het App Platform waarmee organisaties sneller en beter web- en mobiele bedrijfsapplicaties kunnen ontwikkelen, staat vaker op het lijstje van cio’s. Dit zegt Mendix-ceo Derek Roos (foto) tijdens de Mendix World 2012 conferentie dat in de Cruise Terminal Rotterdam werd gehouden. Thema van dit jaar was ‘It’s an App World’.

Volgens Derek Roos zien it-beslissers en cio’s dat het Mendix App-platform zorgt voor een betere samenwerking tussen business & IT-afdeling, waardoor de organisatie productiever en winstgevender wordt. “Ze gebruiken Mendix als breekijzer voor een veranderingsstrategie om meer productief en winstgevend te worden. Mendix biedt hen een business productivity platform.”

Power to the business
Volgens Roos zijn it-belissers zoals cio’s vaker bereid om te kijken naar zijn platform, die er voor zorgt dat IT en Business beter laat samenwerken. “Dat reduceert ook het risico van mislukte it-projecten”, aldus Roos. “Het moet echt anders. Uit onderzoek blijkt dat 66 procent van it–projecten falen. Cio’s zijn het beu om met falende projecten geconfronteerd te worden. Ze willen ‘power to the business’. Met beheer en security dat geleverd wordt door it-afdeling. De eerste verlichte cio’s pakken ons platform op. Ze kunnen Mendix eenvoudig integreren met erp- en bpm-omgevingen.”

App Jungle
Volgens Roos is de software van Mendix gebouwd om de groeiende groep business engineers te helpen die buiten de it-afdeling ondersteund. Er komen steeds meer software programma’s die de business helpen, en geen onderdeel zijn van de it-organisatie. Deze groep business engineers helpt Mendix met zijn platform, waarmee ze nieuwe apps bouwen om business helpen om flexibel te zijn. De app jungle die binnen organisaties ontstaan wordt opgevangen door het Mendix platform.”

Gartner Cool Vendor
Roos ziet in Nederland en internationaal een groeiende vraag naar zijn app platform. Mendix heeft meer dan 20.000 gebruikers wereldwijd bij klanten zoals GE, Roche, ABN AMRO, PostNL, Achmea, TNT en Yahoo. In Noord-Amerika verkoopt Mendix steeds meer aan financiële instellingen en de zorgsector. Onderzoekbureau Gartner noemde Mendix onlangs een ‘cool vendor’ op het gebied van applicatie ontwikkeling. 

Tijdens Mendix World 2012 werd het nieuwe Mendix 5 app platform geïntroduceerd. Roos: “De gebruiker wordt met Mendix 5 centraal gezet zodat die zijn applicaties goed kan gebruiken. Nieuw in Mendix 5 is de App Launchpad. Hiermee krijg je toegang tot al je apps en workflows vanuit een centrale desktopomgeving. Mendix 5 werk prima met zakelijke systemen zoals van SAP, Oracle en de cloudomgevingen.”

Door Witold Kepinski