Redactie - 03 oktober 2012

Exact rond verkoop Orisoft af


Softwareleverancier Exact maakt de verkoop bekend van Orisoft Technology (Orisoft), gevestigd in Maleisië, aan het huidige Orisoft managementteam middels een management buy-out. Het starten van het desinvesteringsproces voor Orisoft als niet-kernactiviteit werd aangekondigd tijdens de halfjaarcijfers van 2012 op 25 juli 2012.

Erik van der Meijden (foto), ceo van Exact, zegt dat de verkoop past in het beleid om de onderneming rond twee business units te organiseren. "Cloud Solutions voor ons Exact Online-portfolio en Business Solutions voor onze traditionele softwareoplossingen (Exact Globe Next, Exact Synergy Enterprise en Exact Financials). De strategische aanscherping heeft er ook toe geleid dat de activiteiten van Orisoft niet langer de kernactiviteit van Exact aanvullen. We zijn om die reden voor Orisoft een verkooptraject ingegaan. Het stemt ons tevreden dat met de management buy-out de voorziene toekomstplannen van Orisoft intact blijven.”

Exact Cloud Solutions gaat zich actief richten op bedrijven tot honderd medewerkers met Exact Online; een portfolio van pure cloudoplossingen. De portfolio wordt verder uitgebreid en geïntroduceerd op nieuwe internationale markten, beginnende bij de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk waarna Duitsland en Frankrijk volgen. Voor gehoste of on-premise oplossingen biedt Exact Business Solutions een flexibel abonnementsmodel.