Redactie - 02 oktober 2012

Marcel Nulden van Protinus IT mengt zich in licentiemarkt met Paul van den Berg


Protinus IT, specialist in managed sourcing, start een softwaredivisie met aan het hoofd Paul van den Berg als mede-eigenaar van de nieuwe tak.

Paul van den Berg heeft met zijn bedrijf 4elements (www.4elements.nl) zijn sporen in de markt verdiend. Grote organisaties loven zijn aanpak en niet alle software vendoren zijn altijd even blij met hem. “Dat is voor ons een grote eer en perfecte start”, aldus Marcel Nulden (foto), directeur van Protinus IT en eerder werkte bij Scholten Awater. “Want we gaan nog wel wat noodzakelijke golven in de markt maken. Alles om onze klanten, grote organisaties forse besparingen te brengen en vooral wendbaarder te maken. Daarvoor hebben we naast kennis, unieke sourcingtooling ontwikkeld die organisaties aan de voorkant helpen om slimme, instant licentiekeuzes te maken, deze uiterst slim te verwerven én aan de achterkant accuraat in kaart te houden om minimaal compliant te blijven”.

Paul van den Berg van 4elements: “Met het opgaan in Protinus IT gaat voor mij en mijn team een droom in vervulling. We zijn al een tijdje in gesprek en delen elkaars visie helemaal. Wat Protinus IT nu op het gebied van infrastructuur heeft bewezen, beoog ik al jaren op het gebied van software (lees Licenties). En omdat software niet zonder hardware kan, weten we nu samen de sourcingslat voor onze klanten nóg hoger te leggen. 4elements heeft zich altijd op advies gericht, op het slim met klanten delen van praktische sourcingskennis. Met Protinus IT gaan we daar nog een stap verder in. We gaan de licenties voor onze klanten nu ook slimmer verwerven.”

Managed Sourcing
Met Managed Sourcing is Protinus IT actief in de zakelijke markt. Zo werden in de centrale overheidsmarkt twee grote aanbestedingen onder de vlag van EASI2010 gewonnen en heeft ze als onderaannemer onlangs een forse overeenkomst in de zorgmarkt gesloten. “Als gateway tussen vraag- en aanbiedersmarkt heeft Protinus IT zich ten doel gesteld om IT-sourcing voor klanten veel flexibeler te maken. Dat begint goed te lukken”, aldus Marcel Nulden, mede-oprichter en algemeen directeur. Nulden “De verwerving, het aangaan en het managen van contracten is een geweldig onderschat fenomeen voor grote organisaties. Dan hebben we het nog niet eens over slimme  uitnutting van deze contracten”.

Door: Witold Kepinski



Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024