Sophos beveiligt Android-apparatuur met gratis antivirus- en encryptie-apps
28-09-2012
Deel dit artikel:

Sophos beveiligt Android-apparatuur met gratis antivirus- en encryptie-apps


Sophos breidt de beveiliging van Android-apparatuur uit met twee gratis apps, de nieuwste versie van Sophos Mobile Security en het geheel nieuwe Sophos Mobile Encryption.

Sophos Mobile Security beschermt Android-apparaten tegen malware, privacy-inbreuk en verlies/diefstal. De app richt zich zowel op consumenten als op organisaties die de impact van verlies of diefstal tot een minimum willen beperken en bedrijfsinformatie willen beveiligen tegen ongeautoriseerde toegang. De nieuwe Sophos Mobile Encryption-app richt zich specifiek op gebruikers van de Encryption for Cloud Storage-module in Sophos SafeGuard Enterprise. De app stelt hen in staat om door SafeGuard versleutelde documenten die in Dropbox zijn opgeslagen op een veilige manier te bekijken op hun Android-apparaat, aldus Sophos.

Pieter Lacroix (foto), managing director Nederland bij Sophos: “Steeds meer organisaties zijn op zoek naar mogelijkheden om het Bring of Choose Your Own Device-concept te kunnen implementeren zonder concessies te doen aan de veiligheid van hun bedrijfskritische informatie. Met deze nieuwe apps biedt Sophos deze organisaties oplossingen om informatie ook op mobiele devices op een veilige wijze uit te wisselen en inzichtelijk te maken."

Beide apps zijn gratis te downloaden vanaf Google Play:  https://play.google.com/store/search?q=sophos&c=apps

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht