Boeing verlengt contract met Dassault
26-09-2012
Deel dit artikel:

Boeing verlengt contract met Dassault


Dassault Systèmes, leverancier van 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), maakt bekend dat Boeing een vijfjarig contract heeft getekend om het gebruik van Dassault Systèmes applicaties uit te breiden bij haar divisies 'Boeing Commercial Airplanes' en 'Boeing Defence, Space & Security'. De samenwerking tussen Dassault Systèmes en Boeing startte ruim 25 jaar geleden. Dit heeft geresulteerd in diverse doorbraken bij het ontwikkelen en snel implementeren van nieuwe technologieën die baanbrekende innovaties mogelijk maken.
 
"Boeing en Dassault Systèmes werken al lang succesvol samen en daarom zijn we blij ons contract te kunnen uitbreiden", zegt Nancy Bailey, vice president IT Product Systems van Boeing. "We kijken uit naar het voortzetten van de samenwerking met Dassault Systèmes om nieuwe innovaties te ontwikkelen en te gebruiken voor het verbeteren van ons productontwerp en de productieprocessen. Dassault Systèmes blijft werken aan de evolutie en het volwassen maken van hun portfolio, om onze behoeften binnen de hele waardeketen van producten te adresseren. De PLM-oplossing van Dassault Systèmes blijft ons helpen om meerwaarde voor het bedrijf te creëren."

"Boeing en Dassault Systèmes hebben al ruim 25 jaar een uniek partnerschap", vult Bernard Charlès, president en CEO van Dassault Systèmes aan. "Beide bedrijven delen een passie voor innovatie en het produceren van baanbrekende ervaringen voor klanten. We delen tevens een gemeenschappelijke visie over hoe wij onze applicaties en de processen van Boeing kunnen doorontwikkelen om bijzondere innovaties te creëren. Boeing heeft de evolutie van de Dassault Systèmes' strategie in belangrijke mate beïnvloed. Van 3D-ontwerp, via DMU en PLM naar 3D Experience. We kijken dan ook uit naar de voortzetting van onze samenwerking."

Boeing is de grootste leverancier van commerciële lijntoestellen en militaire vliegtuigen. Bovendien ontwerpt en produceert Boeing helikopters, elektronische defensiesystemen, raketten, satellieten, lanceervoertuigen en geavanceerde informatie- en communicatiesystemen. Als een belangrijke leverancier van NASA, werkt Boeing tevens aan de Space Shuttle en het ISS (International Space Station). Daarnaast levert het bedrijf een divers pakket aan ondersteunende diensten voor het leger en voor luchtvaartmaatschappijen. Boeing heeft klanten in meer dan 90 landen en is op basis van verkopen één van de grootste exporteurs van de Verenigde Staten.


Terug naar nieuws overzicht