Redactie - 25 september 2012

Forbes Magazine: IT-sector scoort goed in de lijst van meest innovatieve bedrijven ter wereld


Salesforce.com, leverancier van enterprise cloud computing applicaties, staat op de eerste plaats in de lijst van de meest innovatieve bedrijven ter wereld van Forbes magazine. Opvallend in deze lijst is dat binnen de top vijf er drie spelers uit de IT-sector te noteren zijn.
 
Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, staat op de vierde plaats in de lijst van meest innovatieve bedrijven ter wereld van Forbes magazine. Forbes erkent Red Hat als een van ‘s werelds meest innovatieve bedrijven vanwege “het idee dat transparantie en samenwerking het hele bedrijf stimuleert.” 

“Innovatie ligt in het DNA van Red Hat, of je het nu hebt over hoe we zaken doen en onze werknemers managen, hoe we samenwerken met enterprises, partners en de open source community om betere technologieën te creëren of hoe onze klanten innoveren dankzij Red Hat-oplossingen”, legt Jim Whitehurst (foto), president and Chief Executive Officer van Red Hat, uit. “De erkenning van Forbes is een bevestiging voor de community gedreven innovatie die we dagelijks helpen te bevorderen.”

Forbes heeft de bedrijven gerangschikt via een “Innovation Premium” die de cashflow, verwachte groei en de huidige marktkapitalisatie meet. Om te worden opgenomen in de lijst moeten bedrijven een marktwaarde hebben van meer dan $10 miljard, tenminste 2,5 procent van de omzet aan R&D besteden en zeven jaar de financiële cijfers openbaar maken. Volgens Forbes, “Hoe goed bedrijven mensen, processen en filosofieën kunnen beïnvloeden onderscheidt de beste van de klas van de op een na beste als het gaat om het levend houden van innovatie en het jaar na jaar bieden van vernieuwing.”

De vijfde plaats is voor de Chinese webbrowser Baidu.  

De volledige lijst van de "Meest innovatieve bedrijven ter wereld" in 2012 is te vinden in de september editie van Forbes die 5 september is verschenen en is online beschikbaar via: http://www.forbes.com/innovative-companies/.