Redactie - 24 september 2012

Cordys zet Business Operation Platform in de cloud


Cordys, een Nederlandse softwareleverancier van het Business Operation Platform (BOP) voor het verbeteren van bedrijfsprocessen, breidt zijn cloudaanbod uit.

Cordys, dat opgericht is door IT-ondernemer Jan Baan, gaat zich meer richten op Platform-as-a-Service-diensten (PaaS) en het ondersteunen van klanten bij hun cloudactiviteiten. Hierdoor kunnen klanten Cordys BOP niet alleen on-premise maar ook als Platform-as-a-Service (PaaS) inzetten. Met het Business Operations Platform van Cordys kunnen organisaties hun activiteiten geheel of gedeeltelijk naar de cloud verplaatsen om medewerkers efficiënter te laten werken en de vruchten te plukken van snelheid, samenwerking en automatisering, aldus het softwarebedrijf.

Fujitsu en Getronics
Onder klanten van Cordys is de vraag naar PaaS en het benutten van de cloud groter geworden, zo beweert het bedrijf van Jan Baan. Verschillende klanten, waaronder Fujitsu, Clouditalia, Getronics, NCCW en Valeo, maken gebruik van Cordys-technologieën om effectief in de cloud te opereren. Art Landro (foto), ceo van Cordys: “De meerderheid van de klanten die de afgelopen 12 maanden met ons in zee is gegaan, zijn bedrijven en serviceproviders die willen overstappen naar de cloud. Ons Business Operations Platform helpt bij zowel integratie en BPM als bij applicatieontwikkeling. Het zijn in de meeste gevallen de PaaS-mogelijkheden die klanten definitief doen besluiten om voor Cordys BOP te kiezen.”

Cordys Cordial en Vanenburg Software
Het cloudaanbod wordt nader toegelicht tijdens Cordys Cordial, de wereldwijde gebruikersconferentie van Cordys op 9 en 10 oktober aanstaande in Putten. Daar is ook Cordys partner Vanenburg Software aanwezig dat ‘‘process as an app’’ biedt. Dit is volgens Vanenburg slimme, praktische, cloudgebaseerde softwareoplossingen waarmee organisaties hun bestaande business process management-omgeving kunnen uitbreiden en zakelijke processen binnen specifieke functionele gebieden, zoals HR, sales, finance en supply chain, efficiënter en soepeler kunnen laten verlopen. Vanenburg Software is opgericht in 2009 als onderdeel van de Vanenburg Group, waartoe ook business process innovation-specialist Cordys behoort. De organisatie heeft vestigingen in Nederland en India en telt zo’n 45 medewerkers.

Door: Witold Kepinski