EvoSwitch breidt datacenter uit
18-09-2012
Deel dit artikel:

EvoSwitch breidt datacenter uit


EvoSwitch, leverancier van carrier-neutrale datacenter-diensten, heeft Hal 6 in zijn Haarlemse faciliteit geopend. Met de uitbreiding komt EvoSwitch tegemoet aan de toenemende vraag van zijn klanten, een mix van lokale en internationale ICT-bedrijven en zakelijke opdrachtgevers. De hal is voorzien van een volledig redundante dedicated power- en koeling-infrastructuur.

Eric Boonstra, Managing Director van EvoSwitch: "De ontwikkeling van Hal 6 is een belangrijke stap binnen EvoSwitch’ voortdurende expansie. ‘Green equals cost leadership’ is altijd onze fundamentele boodschap geweest en wij zien de aanhoudend groeiende vraag naar onze diensten als een bevestiging van deze overtuiging.”

"EvoSwitch voorziet ook veel internetbedrijven van serverruimte, omdat deze graag profiteren van onze Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) point of presence. Onze 'IXroom' – een beveiligde, dedicated ruimte in het datacenter, waar verbindingen gemaakt worden tussen netwerken en de AMS-IX en de andere aanwezige Internet Exchanges – biedt onze klanten aantrekkelijke mogelijkheden verbinding te maken met dit interconnectie-platform.”

Als een van de grotere datacenters in Europa beschikt EvoSwitch’ locatie in Haarlem nu over een totale capaciteit van 12.200 vierkante meter. De nieuwe hal heeft een vermogen van ruim 4 Megawatt en maakt gebruik van free cooling. Technieken als indirecte adiabatische koeling, dat voor het eerst succesvol werd geïmplementeerd in Hal 5, en andere innovaties in de bouw en exploitatie van zijn datacenters geven EvoSwitch een Power Usage Effectiveness (PUE) van minder dan 1,2, hetgeen als extreem laag geldt.

De modulaire opbouwmethode zorgt voor verbetering van de energie-efficiëntie binnen het datacenter. In plaats van rekken te plaatsen in een grote lege hal die volledig gekoeld moet worden, kan EvoSwitch één of meerdere modules tegelijk plaatsen.

Boonstra voegt toe: "Vanaf dag één hebben we grenzen verlegd om te innoveren en zo groen mogelijk te opereren. Dit geldt voor alles wat we doen - het ontwerp, de infrastructuur en zelfs onze supply chain. We maken zoveel mogelijk gebruik van vrije koeling, maken gebruik van 100 procent groene stroom en verschuiven nu onze focus van onze toch al lage PUE naar het verminderen van onze Water Usage Effectiveness of WUE.”


Terug naar nieuws overzicht
Datacenters