Redactie - 06 september 2012

T-Systems en VMware ontwikkelen vCloud


T-Systems en VMware introduceren VMware vCloud Datacenter Services. Organisaties zijn met deze oplossing in staat om op een goed gecontroleerde en veilige manier extra IT-capaciteit bij te schakelen vanuit de datacenters van T-Systems. De aanpak is gericht op bedrijven die tijdelijk extra verwerkingscapaciteit nodig hebben. Bovendien zijn de gecertificeerde cloud-diensten inzetbaar voor bedrijven die naast hun productiesystemen een testomgeving nodig hebben. Voorheen moesten IT-afdelingen dit soort extra capaciteit zelf kopen. Door deze capaciteit te huren, besparen zij aanzienlijk op kosten.

AutoScout24 is de eerste klant die profiteert van de strategische samenwerking tussen VMware en T-Systems. Europa's grootste online automarkt gebruikt de nieuwe vCloud van deze twee cloudpartners en kan hiermee snel en eenvoudig zijn eigen datacenter upgraden met flexibele capaciteit uit de cloud. VMware zorgt voor de benodigde software - hoofdzakelijk VMware vSphere en vCloud Director - en de daarop gebaseerde control- en security-packages. Cloud-pionier T-Systems brengt zijn kennis en ervaring in op het gebied van datacenters, IT-services en het verzorgen van dynamische ICT-diensten.

"We hebben flexibele resources nodig omdat onze markten elke dag veranderen," zegt Joachim Rath, Hoofd IT Production bij AutoScout24. "vCloud maakt het voor ons mogelijk om reservecapaciteit te verplaatsen van de private cloud naar de hybride cloud en andersom." AutoScout24 heeft al zeer positieve ervaringen opgedaan met het gebruik van gecombineerde interne en externe IT-resources. Het bedrijf gebruikt de hybride cloud voor zijn werkplaatsportal als het te maken krijgt met extra CPU-intensieve processen. De vCloud helpt niet alleen ten tijde van pieken; als de interne IT van het bedrijf uitvalt, kan vCloud gebruikt worden om de hele IT vanuit de cloud te laten draaien.   

Tal van bedrijven hebben al meer dan de helft van hun serverpark gevirtualiseerd, en behalen daardoor grote voordelen in termen van efficiency en effectiviteit op het gebied van IT-management. Door het gebruik van de beproefde VMware cloud-technologie biedt T-Systems cloud-diensten aan met dezelfde hoge standaard die organisaties over de hele wereld zelf ook gebruiken. Dit betekent dat bedrijven niet alleen profiteren van de flexibiliteit van cloud-services, maar ook van de portability, compatibiliteit, security en control die onontbeerlijk zijn voor grote ondernemingen.