Redactie - 04 september 2012

Breedband Tilburg sluit overeenkomst met Datacenter Brabant


Breedband Tilburg gaat een samenwerking aan met Datacenter Brabant in Waalwijk voor het bieden van datacenter- en cloud dienstverlening aan haar relaties.

Breedband Tilburg levert via haar eigen glasvezelnetwerk evidente dataverbindingen voor veel Tilburgse instellingen en bedrijven. Hoogwaardige redundante glasvezel zorgt voor een supersnelle breedband verbinding voor allerlei diensten zoals interne communicatie, internet, telefonie en IT diensten. De steeds toenemende vraag aan IT diensten - en dan met name cloud dienstverlening- heeft Breedband Tilburg ertoe bewogen deze samenwerking op te zoeken.

Datacenter Brabant creëert speciaal voor Breedband Tilburg haar eigen private omgeving voor zowel Co-locatie als Cloud dienstverlening. Binnen de samenwerking zijn speciale afspraken gemaakt over de service levels en de prijsstelling. Het voordeel van deze samenwerking ligt volledig bij de klanten van Breedband Tilburg. Het datacenter in Waalwijk is fysiek gekoppeld aan het netwerk van Breedband Tilburg waardoor snel en eenvoudig ieder gewenste verbinding gerealiseerd kan worden.

Datacenter Brabant biedt hiervoor een state-of-the-art en een maatschappelijk verantwoord datacenter voorzien van een Tier III redundantie in zowel de technische infrastructuur als ook in de glasvezelverbindingen naar de glasvezelring van Breedband Tilburg.

Niels van der Pluijm, directeur Breedband Tilburg: “De samenwerking met Datacenter Brabant is een volgende logische stap in onze verdere professionalisering en uitbreiding van het dienstenaanbod voor onze relaties. Daarnaast is het een logisch antwoord op de steeds toenemende vraag aan datacenter diensten vanuit onze klanten waarbij het gaat om co-locatie, continuïteit, kwaliteit en flexibiliteit.

Datacenter Brabant is voor ons de ideale partner om deze dienstverlening verder in te richten naar onze klanten. Door de samenwerking krijgen de klanten van Breedband Tilburg de beschikking over onder andere extra snelle data koppelingen, co-locatie en cloud diensten. Deze bundeling van diensten is ideaal voor organisaties en instellingen waar mutaties constant plaats vinden. Met name de betrouwbaarheid en flexibiliteit van Datacenter Brabant is voor Breedband Tilburg van doorslaggevende betekenis. Onze klanten kunnen nu snel, vertrouwd en op maat diverse vormen co-locatie en IT diensten uitbesteden aan Datacenter Brabant.”

Ben van de Wijgert, salesmanager Datacenter Brabant: Wij zijn zeer verheugd over de samenwerking met Breedband Tilburg. Door de fysieke koppeling van ons datacenter met het netwerk van Breedband Tilburg ontstaan voor de gebruikers tal van nieuwe mogelijkheden op het gebied van managed datacenter diensten. De klanten van Breedband Tilburg stellen in deze situatie terecht hoge veiligheidseisen aan de opslag van data. Zij hebben immers vaak te maken met privacy gevoelige informatie. Daarom ook hebben wij voor de klanten van Breedband Tilburg een fysiek en apart beveiligd gedeelte van ons datacenter gereserveerd”.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024