Redactie - 03 september 2012

MKB-cloudoplossing slaat aan


Cloud computing begint ook bij het segment onder de grote ondernemingen door te breken. Tijdens VMWorld heeft CloudFounders, leverancier van private cloud-oplossingen voor het MKB, aangekondigd dat de mijlpaal van tweeduizend verkochte oplossingen is gepasseerd. Deze oplossing is enkele jaren geleden ontwikkeld om kleinere organisaties de mogelijkheid te geven  volwaardige cloud-diensten af te nemen, waarbij ze de apparatuur wel in eigen huis hebben staan. De nieuwste versie van deze oplossing, CloudFrames, is deze maand gelanceerd.

Joost Metten, CEO van CloudFounders: “De private cloud is altijd een ondergeschoven kindje geweest in de IT. Maar de markt heft juist behoefte aan een private cloud-oplossing die volledig is opgebouwd rondom de wensen van kleinere bedrijven. CloudFrames vult deze leemte, met nieuwe technologie en een uniek kostenmodel.”

CloudFounders biedt Cloud Frames daarom ook geïntegreerd in één oplossing aan, de zogenoemde Cloud Box. Hiermee leveren ze zelf de hardware mee, die speciaal voor deze oplossing is geselecteerd uit enterprise-onderdelen. De gebruiker heeft voor installatie van die box alleen nog een server nodig met een hypervisor. Na aanmelding op het platform kan hij aan de slag. Deze oplossing is aanzienlijk goedkoper dan de enterprise-varianten, want waar een traditionele oplossing al snel vijftigduizend euro kost, verkoopt CloudFounders de box voor een tiende van dat bedrag.