Redactie - 29 augustus 2012

Rackspace breidt wereldwijde netwerk uit met datacenter in Australië


Rackspace Hosting
heeft een nieuw datacenter geopend in Sydney, Australië. Het bedrijf heeft enkele miljoenen dollars geïnvesteerd in dit project. Het nieuwe datacenter in Australië is een uitbreiding op het wereldwijde netwerk van datacenters van Rackspace.

Al vanaf het moment dat Rackspace actief is in Australië en Nieuw-Zeeland is er veel interesse van lokale bedrijven. Mark Randall, country manager van Rackspace Australië en Nieuw-Zeeland: “Onze lokale klanten weten inmiddels dat Rackspace synoniem staat voor innovatie in cloud hosting-oplossingen. Maar wat ons echt succesvol maakt en onderscheidt van de concurrentie is onze focus op service door middel van Fanatical Support waarmee we onze klanten 24x7x365 van dienst zijn.”

Rackspace
Rackspace heeft inmiddels datacenters in Dallas, Chicago, Virginia, Londen en Hong Kong. Sinds de oprichting in 1998 is het bedrijf wereldwijd gegroeid en het heeft inmiddels meer dan 190.000 klanten, waaronder zestig procent van de Fortune 100-bedrijven. Samen maken zij gebruik van ongeveer 85.000 servers. De jaaromzet bedraagt meer dan een miljard dollar en het bedrijf heeft meer dan 4.500 werknemers in dienst.