RedPrairie neemt Vortex Connect over
17-08-2012

RedPrairie neemt Vortex Connect over


RedPrairie, leverancier van supply chain- en retailtechnologie, neemt het Canadese bedrijf Vortex Connect over. Deze onderneming is een pionier op het gebied van best-of-breed mobiele workforce-managementoplossingen die de communicatie met werknemers versterken. Door het Vortex-mobiliteitsplatform te combineren met de RedPrairie Enterprise Workforce Management-oplossingen (EWFM) kan RedPrairie oplossingen leveren voor mobiel personeelbeheer binnen verschillende locaties. Denk hierbij aan winkels, magazijnen en distributiecentra.

De overname van Vortex moet de positie van RedPrairie op het gebied van workforce-management versterken, doordat de EWFM-oplossing uit te breiden is met nieuwe mogelijkheden. Voorbeelden zijn mobiele ploegenplanning, planning op basis van medewerkervoorkeur, mobiel communicatie- en operations-beheer en medewerker-zelfservice. Met deze combinatie stroomlijnen organisaties hun processen, vergroten ze de medewerkerproductiviteit, verlagen ze kosten en werken ze efficiënter door realtime communicatie via verschillende kanalen, zo beweert RedPairie.

De acquisitie is voor RedPrairie ook aanleiding om een Mobility Center of Excellence in Toronto (Canada) in te richten. Dit centrum focust op de effectieve inzet van mobiliteit in de gehele supply chain en het gebruik ervan in alle RedPrairie-oplossingen.“Nu consumententechnologie een steeds grotere rol speelt in de zakelijke markt, is de adoptie van een mobiel platform volgens ons cruciaal voor onze klanten”, zegt John Kopcke, Chief Technology Officer van RedPrairie. “De ervaring van Vortex in het leveren van tools om mensen mobiel te laten werken, papieren processen te automatiseren en organisaties intern te verbinden met mobiele technologie maakt deze overname een logische keuze voor RedPrairie.”

Het Center of Excellence bouwt voort op de ervaring van Vortex. Mobiliteitexperts van het bedrijf werken hier aan research & development, productstrategie en aan mobiele oplossingen op basis van continue innovatie. Zij integreren mobiliteit in bestaande en nieuwe RedPrairie-oplossingen. “Vortex en zijn medewerkers zijn enthousiast over het feit dat ze deel uitmaken van de RedPrairie-familie”, zegt Adrian Schauer, Chief Executive Officer van Vortex Connect. “Wij zijn enorm gepassioneerd over alle mogelijkheden die mobiele software biedt voor zakelijke uitdagingen. Wij herdefiniëren de manier waarop mensen werken en hoe bedrijven dit beheren. De overname door RedPrairie stelt ons in staat op dat niveau te blijven werken. Wij zien enorme mogelijkheden voor mobiele technologie in de EWFM-productlijn en in de rest van het RedPrairie-productportfolio. Wij kijken er naar uit om dat potentieel samen te realiseren.”

Terug naar nieuws overzicht