Redactie - 16 augustus 2012

Softline Solutions tekent partnercontract Flexera AdminStudio Suite


Softline Solutions, specialist op het gebied van Software Asset Management, heeft haar bestaande Europese partnercontract met Flexera Software uitgebreid en levert vanaf heden ook alle producten uit de AdminStudio Suite waardoor de gehele Application Lifecycle ondersteund wordt. 

 
"Ik ben zeer verheugd met de toevoeging van AdminStudio aan ons portfolio, waardoor we organisaties kunnen ondersteunen met Application Lifecycle Management. In aanvulling op het management van gebruiksrechten middels FlexNet Manager, kan men het applicatie packaging proces zelf beheren met behulp van AdminStudio. Het derde component voor het complementeren van Application Lifecycle Management is de AppPortal, de selfservice portal voor aanvragen van software uit de catalogus van AdminStudio die gekoppeld is aan de licensepool in FlexNet Manager. Hiermee worden applicaties direct ontsloten aan eindgebruikers middels on-demand software provisioning. Alle componenten zijn volledig op elkaar afgestemd en maken niet alleen ons dienstenportfolio volledig, maar onderstrepen tevens onze nauwe samenwerking met Flexera Software.”, aldus Dennis Montanje (foto), Managing Director Softline Solutions Netherlands B.V. 

Met behulp van AdminStudio kan software niet alleen gepackaged worden, maar ook worden bestaande packages geautomatiseerd geconverteerd naar virtuele applicaties, zoals App-V of ThinApp. AdminStudio ondersteunt ook migratieprojecten door te bepalen of bestaande packages geschikt zijn voor Windows 7 en zelfs Windows 8. Wanneer dit niet het geval is, kunnen ze automatisch gecorrigeerd worden. Vanaf 7 november 2012 zal AdminStudio definitief Wise Package Studio van Symantec vervangen, wat vanaf die datum End of Life gaat.
Ondersteuning rondom deze migratie is ook in het dienstenportfolio van Softline Solutions opgenomen.