Redactie - 08 augustus 2012

Gemeente Weert getroffen door virus


De gemeente Weert heeft te maken met een storing door een virus in het computernetwerk, heeft de gemeente vanmiddag bekend gemaakt. Het virus verspreidt zich bij elke handeling die medewerkers via de computer doen. Daarom moet het hele gemeentelijke computernetwerk worden afgesloten, zowel in het stadhuis als op de gemeentewerf/Milieustraat en de dependance Stramproy. Alleen op die manier kan verdere verspreiding worden voorkomen en het virus worden ‘uitgeroeid’.

Het is volgens Weert niet uitgesloten dat bestanden die personen en organisaties sinds dinsdagochtend 7 augustus via de gemeente Weert hebben ontvangen, ook geïnfecteerd zijn. Als deze bestanden nog niet zijn geopend, wordt u aangeraden ze te verwijderen. Zijn ze wel geopend, dan is het advies een anti-virusprogramma uw computer te laten scannen of eventueel contact op te nemen met de eigen ICT-adviseur.

Op dit moment is niet bekend hoe lang het oplossen van het probleem gaat duren. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing. Het is niet te zeggen of donderdagochtend de normale dienstverlening weer kan plaatsvinden.