Redactie - 03 augustus 2012

ICT-programma politie vertraagd


Er komt voorlopig geen grootscheepse vernieuwing van de ICT-systemen van de politie. Eerst moeten de bestaande technische infrastructuur en de dienstverlening stabiel worden gemaakt en verbeterd. Pas daarna is vernieuwing aan de orde. Dit blijkt uit een rapport van de interim-directeuren die verantwoordelijk zijn voor de ICT-activiteiten van de politie, waarover Webwereld vrijdag schrijft.

De interims vervangen sinds begin mei Aad Meijboom, oud-korpschef in Rotterdam. Hij trad terug als 'hoofd ICT' na een rapport over het verbeteringstraject voor de automatisering bij de politie, waarin werd gezegd dat de aansturing beter moest.

De projecten die aanvankelijk op stapel stonden in het aanvalsplan voor een betere politie-ICT, worden nu niet als realistisch en uitvoerbaar gezien. Het komende jaar wordt wel begonnen met het inventariseren van de wensen voor een nieuwe Basisvoorziening Politie, maar ,,er vindt echter geen realisatie in enige vorm plaats''. De huidige basisvoorziening staat te boek als verouderd, omslachtig en soms onbetrouwbaar.

De uitvoering van het aanvalsprogramma loopt tot 2017. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie stelde deze kabinetsperiode 201,9 miljoen euro extra beschikbaar.

(c) ANP