Redactie - 02 augustus 2012

Verizon voltooit overname van Hughes Telematics


Verizon Communications heeft de eerder aangekondigde overname van Hughes Telematics afgerond. Het koerst daarmee af op een snelle groei binnen de markt voor geavanceerde telematica-oplossingen voor de auto-industrie en wagenparken en machine-to-machine (M2M)-diensten. Dankzij de toetreding van HTI tot de organisatie kan Verizon Enterprise Solutions  de oplossingen en diensten voor de auto-industrie, transportsector, gezondheidszorg en andere branches in hoog tempo uitbreiden. Verizon speelt in op nieuwe zakelijke kansen die geboden worden door verbeteringen op het gebied van veiligheid, consumententrends en een steeds verdergaande verbonden levensstijl.

“Machine-to-machine-diensten beginnen een cruciale rol te spelen bij het herdefiniëren van het zakelijke landschap. Als gevolg van de opkomst van M2M koesteren consumenten hogere verwachtingen ten aanzien van waardevolle verbindingen in hun voertuigen, hun huis en de wereld om hen heen”, zegt John Stratton, president van Verizon Enterprise Solutions. “Deze krachtige nieuwe bedrijfscombinatie stelt onze klanten in staat om hun business-modellen uit te breiden en hun relaties met klanten te versterken door nieuwe verbonden diensten te ontwikkelen die voorzien in de steeds geavanceerdere behoeften van consumenten en bedrijven.”

De overname werd voltooid op basis van de fusie van een volledige dochteronderneming van Verizon met HTI, volgens de wetgeving van de Amerikaanse staat Delaware. Na de fusie was HTI de overblijvende entiteit. Als gevolg van de fusie zijn alle uitstaande aandelen van HTI uit de roulatie gehaald. Alle aandelen die publiek verhandelbaar waren via het OTC bulletin board onder het symbool “HUTC”, worden omgezet in het recht om 12 dollar per aandeel in contanten te ontvangen, zonder rente en voor aftrek van eventuele belastingen. Met het voltrekken van deze transactie zal het aandeel HTI van het OTC Bulletin Board verdwijnen na sluiting van de markt op 15 juli 2012.

HTI zal een belangrijke rol vervullen binnen de strategie van Verizon om platformgebaseerde maatoplossingen voor specifieke branches aan te bieden. Later dit jaar zullen klanten gebruik kunnen maken van oplossingen die zijn gebaseerd op een combinatie van het leidende wereldwijde IP-netwerk en cloud-, beveiligings- en mobiliteitsplatforms van Verizon en het geavanceerde dienstenaanbod van HTI.

HTI is leider in de implementatie van geavanceerde verbindingsdiensten voor bedrijfsvoertuigen. Deze diensten zijn ingericht rond een basisplatform met gebruiksvriendelijke functionaliteit op het gebied van veiligheid, beveiliging en infotainment. HTI levert diensten aan wagenparken, de aftermarket en original equipment manufacturers (OEM’s). Daarnaast levert het producten en diensten aan aanbieders en gebruikers van mHealth (mobiele gezondheidsdiensten). Verizon is voornemens om het bestaande managementteam van HTI in stand te houden en het kersverse bedrijfsonderdeel onder te brengen binnen de Verizon Enterprise Solutions-groep. Het hoofdkantoor van HTI blijft gevestigd in Atlanta.