Redactie - 01 augustus 2012

Rackspace introduceert Cloud Databases en Servers


Rackspace kondigt de beschikbaarheid aan van Cloud Databases en Cloud Servers gebaseerd op OpenStack. Met de introductie van deze open cloud-producten biedt Rackspace een open source public cloud, gebaseerd op OpenStack. Het nieuwe aanbod, dat wordt ondersteund door  ‘Fanatical Support’ van Rackspace, is uitbreiding van het cloud hosting- portfolio.

Met Rackspace Open Cloud kunnen klanten kiezen uit private, public of hybride clouds en hebben zij bovendien de vrijheid hun oplossingen te implementeren in een datacenter van Rackspace of een andere leverancier. De open cloud- producten van Rackspace geven applicatieontwikkelaars en IT-afdelingen de mogelijkheid applicaties in de cloud te bouwen, testen en te implementeren zonder vendor lock-in, zo beweert Rackspace.

De Cloud Databases van Rackspace zijn ontworpen om betere prestaties te leveren. Gebaseerd op OpenStack is de MySQL database service, gebouwd op een infrastructuur die is geoptimaliseerd voor publieke omgevingen.

Rackspace’s cloud-portfolio bevat ook Cloud Files object storage met een content delivery netwerk, een Cloud Sites-platform as-a-service voor .NET en PHP, load balancers en monitoring. Om het open cloud portfolio te versterken zal Rackspace in het najaar de beschikbaarheid aankondigen van Cloud Networks en Cloud Block Storage.

Door: Witold Kepinski