Redactie - 01 augustus 2012

'NIBC bank trok stekker uit Qurius'


De aandeelhouders van ICT beursfonds Qurius zijn slecht geïnformeerd over het mismanagement van Qurius in Duitsland, zo meldt Andriaan Meij (foto) van onderzoeksbureau AME.nl in het rapport 'Mismanagement brengt Qurius ten val'. De val werd ook veroorzaakt doordat de NIBC bank de geldkraan dichtdraaide. Qurius werd recentelijk overgenomen door Prodware.

Meij meldt: "Het Franse softwarebedrijf Prodware gaat Qurius voor een appel en een ei kopen. Daarmee nemen Franse ondernemers opnieuw een Nederlandse ICT onderneming over. Dat gebeurde eerder al met Capgemini, Sogeti Nederland en Atos Origin. De positie van Frankrijk op de Nederlandse markt wordt daarmee verder versterkt. Blijkbaar zijn Fransen in ICT betere ondernemers en managers dan Nederlanders. Qurius is vooral vastgelopen op de Duitse markt. Dat is al eerder bedrijven overkomen zoals Getronics, Raet en Simac. De Duitse markt was blijkbaar te moeilijk voor Qurius."

Meij meldt verder: "De Nederlandse bank NIBC heeft de stekker uit Qurius getrokken. Daaruit blijkt dat de bankinformatie over de onderneming een geheel andere was dan de informatie die het bestuur aan aandeelhouders in het jaarverslag en berichten heeft verstrekt. De prijs van 25 eurocent voor elke euro omzet is ongekend laag."

Door: Witold Kepinski