Redactie - 31 juli 2012

Prodware neemt Qurius voor 18,5 miljoen euro over


Prodware neemt Qurius voor 18,5 mijloen euro over. Hierdoor onstaat een van de grotere Microsoft Dynamics partners in Europa. De partijen hebben overeenstemming hebben bereikt over de voorwaarden om de overdracht van alle werkmaatschappijen van Qurius aan Prodware te bewerkstelligen. Deze transactie, die uit twee stappen bestaat, is vereist om het onmiddellijke en substantiële liquiditeitsprobleem op te lossen dat het directe gevolg is van de ernstige tegenvaller in Duitsland en de terughoudende markt in Nederland die Qurius op 29 juni 2012 rapporteerde.

De integratie van de Qurius-activiteiten met Prodware, verzekert Qurius klanten van voortzetting van diensten, producten en de blijvende beschikbaarheid van opgebouwde klant-specifieke knowhow. Prodware neemt de Qurius werkmaatschappijen in hun geheel over, met inbegrip van alle medewerkers en contracten met klanten. De combinatie van de Qurius werkmaatschappijen met de Prodware groep creëert de grootste Microsoft Dynamics partner in EMEA, zo menen de twee partijen. De combinatie telt meer dan 1650 medewerkers die werken voor klanten in een twintigtal landen in EMEA. In 2011 bedroeg de gecombineerde totale omzet circa 180 miljoen euro.

Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA)
De overname vereist een aantal besluiten van de aandeelhouders van Qurius N.V. Daartoe zal Qurius een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) bijeenroepen op 4 oktober. Met het oog op deze BAVA, zal Qurius te zijner tijd via haar website, een informatiememorandum en elk ander wettelijk vereist document voor de aandeelhouders beschikbaar stellen.


In aanvulling op de bijeen te roepen BAVA, zal Qurius een informatiebijeenkomst voor haar aandeelhouders houden op 30 augustus 2012 16.00 uur in haar kantoor te Zaltbommel. In deze informatiebijeenkomst zal de Raad van Bestuur van Qurius N.V., in aanwezigheid van de Raad van Commissarissen, de situatie toelichten die ontstond na de tegenslag in Duitsland en de stappen die zijn genomen als antwoord hierop. Deze omvatten het intensiveren van de gesprekken met Prodware en gesprekken die Qurius heeft gehad met andere partijen, in binnen- en buitenland, die een belang in de overname van Qurius of delen ervan toonden.
 
Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024