Redactie - 30 juli 2012

Vijf miljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd bij SIDN


SIDN, het bedrijf achter .nl, heeft vandaag de 5 miljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd. Marion Gerritsen is de gelukkige met het registeren van mariongerritsen.nl. De domeinnaam werd geregistreerd door Registrar.eu, een label van Openprovider. De domeinnaamhouder en de registrar kunnen binnenkort bezoek verwachten van SIDN waarbij Registrar.eu getrakteerd zal worden op taart voor het hele bedrijf en Marion Gerritsen een iPad in ontvangst kan nemen. Inmiddels heeft al 21% van de Nederlandse huishoudens een domeinnaam.  

Trots
Roelof Meijer, algemeen directeur SIDN: "Wij zijn erg blij dat wij deze mooie mijlpaal hebben gehaald. Het .nl-domein is een internetdomein waar Nederland trots op mag zijn. Het is niet alleen een van de veiligste domeinen ter wereld maar ook het op twee na grootste landendomein ter wereld, alleen het Duitse .de en Engelse .uk staan boven ons. Vorig jaar vierden we het 25-jarig bestaan van het .nl-domein, want het was ook een van de eerste actieve domeinen op het internet. Dat het zo'n succesvol domein is, is mede te danken aan de bijna 1.800 registrars die de registraties voor hun klanten verzorgen."  

Vooruitzichten

SIDN heeft onlangs de resultaten bekendgemaakt van een uniek onderzoek naar trends in internetgebruik en de Nederlandse domeinnamenmarkt. Daaruit bleek dat de opkomst van social media in de komende twee jaar een positieve invloed heeft op het gebruik van domeinnamen. Momenteel heeft 21% van de Nederlandse huishoudens een domeinnaam. In de loop van 2012 wordt bij huishoudens een groei van 3% verwacht.  

Bij Nederlandse bedrijven is de penetratie nog veel hoger. Vrijwel alle ondernemers hebben een of meerdere domeinnamen in bezit, 83% van hen heeft daar volgens cijfers van het CBS ook een eigen website achter draaien. Nederlandse bedrijven verwachten komende jaren hun domeinnamenportfolio verder uit te breiden, vooral ten behoeve van specifieke actie- en campagnesites, maar zijn kritisch over het zogenaamde defensief registreren (d.w.z. registreren om te voorkomen dat een derde partij dit doet, maar zonder de intentie om de naam zelf te gebruiken.) Onder de streep verwacht SIDN dat het aantal zakelijke registraties licht zal groeien, maar minder hard dan in het particuliere segment.

  

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024