Waarschuwing voor hoax Olympisch virus
29-07-2012
Deel dit artikel:

Waarschuwing voor hoax Olympisch virus


Antivirusbedrijf Sophos waarschuwt voor een hoax die momenteel de ronde doet rond de Olympische Spelen. In de nepmail wordt gewaarschuwd voor een Olympisch virus en worden mensen opgeroepen om de mail door te sturen naar alle vrienden en bekenden.

Het gaat echter om een soort kettingbrief, die draait om de ‘Invitation FACEBOOK/Olympic Torch virus’-waarschuwing. Het is een Engelstalig bericht dat oproept om mails met als onderwerp ‘Invitation FACEBOOK’ niet te openen, onafhankelijk van wie de afzender lijkt te zijn.

Het betreffende mailtje zou een virus bevatten dat een Olympische fakkel bevat die de harde schijf van computers verbrandt.

Volgens Sophos zouden mensen kunnen denken dat dit echt waar is en het bericht doorsturen als waarschuwing naar hun vrienden. De waarschuwing is echter totaal uit de duim gezogen, zegt het bedrijf. Het doorsturen is op zichzelf niet gevaarlijk, maar veel mensen zetten hele adreslijsten in het vak ‘Aan:’ in hun mailprogramma. Mocht zo’n bericht worden doorgestuurd aan kwaadwillenden, dan hebben die ineens lange lijsten met bestaande mailadressen in handen.


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security