Redactie - 26 juli 2012

‘NFC kan misbruikt worden’


Beveiligingsonderzoeker Charlie Miller heeft gewaarschuwd voor misbruik van de NFC-techniek op smartphones. De expert vertelde op de Black Hat-beveiligingsconferentie in Las Vegas dat hij op de besturingssystemen Android en MeeGo NFC kon gebruiken om de controle over een apparaat te krijgen. Dat meldt Tweakers.net.

Via NFC, near field communication, kunnen apparaten gegevens uitwisselen. De techniek duikt steeds vaker op. Bij NFC hoeft de gebruiker geen toestemming te geven om gegevens te ontvangen, en daar kan het euvel zitten volgens Miller. Dat heeft vooral te maken met bugs in de applicaties die de techniek mogelijk maken. Miller liet zien dat hij door het scannen van een NFC-tag een apparaat eenvoudig een Shell-verbinding kon laten maken met een server. Daarvoor moest hij wel een exploit van een browser misbruiken.

Hoewel er enkele haken en ogen zitten aan het misbruiken van de NFC-techniek, vindt Miller een waarschuwing wel op zijn plaats. Het is in sommige landen al mogelijk om via NFC betalingen te doen. Kwaadwillenden zouden met de betaalterminals kunnen knoeien. Miller zou graag zien dat fabrikanten gebruikers toestemming moeten laten geven voor het ontvangen van informatie via NFC.

(c) ANP
 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024