Redactie - 23 juli 2012

Imtech ICT krijgt status Cisco Cloud Builder


Imtech ICT heeft de Cisco Cloud Builder status binnen het Cisco Cloud Partner Programma behaald. Met het behalen van deze status toont Imtech ICT aan over alle competenties te beschikken die benodigd zijn om cloud infrastructuren te leveren aan bedrijven, instellingen en (cloud) service providers. Het Cisco Cloud Builder programma bestaat uit de onderdelen Cloud infrastructuur en Cloud management & services.

Om klanten te kunnen ondersteunen bij vraagstukken over datacenters, gevirtualiseerde IT infrastructuren én private- & public- cloud diensten werkt Imtech ICT nauw samen met Cisco en storagespecialist NetApp om klanten te voorzien van één cloud architectuur. "Hiermee vereenvoudigen wij het dagelijks beheer voor klanten en creëren we nieuwe en flexibele cloud diensten", aldus Victor van Dinten die werkzaam is als Line of Business Manager Datacenters bij Imtech ICT.

Fred Gerritse, Directeur Partner Organisatie bij Cisco Nederland, zegt dat Cisco’s Cloud Partner programma erop gericht is partners te helpen bij het ontwikkelen, verkopen en implementeren van end-to-end oplossingen en diensten gebaseerd op Cisco’s cloudoplossingen. "Met het behalen van de Cloud Builder Partner-status laat Imtech ICT zien te beschikken over alle expertise die hiervoor nodig is, van kennis van de diverse componenten van een cloudinfrastructuur (security, networking, compute, storage en virtualizatie-oplossingen) en cloudmanagementapplicaties tot aan de juiste skills voor het aanbieden van professionele cloud-diensten."


Door: Witold Kepinski