Redactie - 19 juli 2012

Polycom introduceert RealPresence Mobile 1.3


Polycom, leverancier van Unified Communications (UC), kondigt Polycom RealPresence Mobile 1.3 aan. Met deze update breidt Polycom zijn mobiele-videosoftware uit naar de HTC One S- en HTC One X-smartphones, naar de HTC Jetstream-tablet en naar de nieuwe iPad.

RealPresence Mobile 1.3 biedt daarnaast een mogelijkheid voor cameracontrole op afstand. Gebruikers aan het andere eind van een videovergadering kunnen inzoomen of de camera zo bewegen dat ze een beter beeld krijgen van deelnemers of van de omgeving. Deze mogelijkheid is vooral belangrijk voor sectoren als de gezondheidszorg, het onderwijs of productieomgevingen. Door meer controle over de camera kan een arts zijn of haar patiënten beter onderzoeken. Leraren hebben een beter beeld van een klas of groep en in productieomgevingen is productcontrole op de werkvloer beter mogelijk.

Polycom breidt ook zijn Polycom RealPresence Platform uit, de infrastructuur waarvan RealPresence Mobile gebruik maakt. Polycom RealPresence Mobile maakt het mogelijk om ook buiten de vergaderzaal samen te werken via video. Dat kan overal en altijd door verbinding te leggen met standaardvideo-omgevingen op een desktop of laptop, een mobiel apparaat of in een speciale videovergaderruimte. De gebruikersinterface van RealPresence Mobile maakt het ook mogelijk om content, zoals presentaties, tijdens een videosessie te bekijken. Upgrades naar het Polycom RealPresence Platform bieden betere beveiliging van mobiele apparaten zonder de complexiteit van firewalldoorvoer of netwerkconfiguraties.
 
Het gebruik van smartphones en tablets groeit snel. In de afgelopen twaalf maanden nam het gebruik van smartphones toe met 34 procent en de adoptie van tablets met vierhonderd procent. Jaarlijks worden miljoenen smartphones en tablets verkocht. 92 procent van de Fortune 500-bedrijven test of gebruikt iPads2. Meer dan een miljard mensen werkt nu mobiel. Polycom zegt hierop in te spelen met een video-oplossing die geschikt is voor verschillende smartphones en tablets.

De RealPresence Mobile-versie 1.3-app is vanaf 27 juli 2012 als gratis download beschikbaar in de Apple AppStore voor de nieuwe iPad, iPad 2 en iPhone 4S, en in Google Play voor de HTC One S, HTC One X en HTC Jetstream, de Motorola XOOM, DROID XYBOARD van Motorola en de Samsung Galaxy Tab 8.9 en 10.1. Alle componenten van het Polycom RealPresence Platform zijn verkrijgbaar via gecertificeerde Polycom-partners.


Door: Witold Kepinski