Redactie - 16 juli 2012

Jean-Pierre Verhoeven nieuwe CEO van Scense


Scense, de Nederlandse software fabrikant van workspace management oplossingen, heeft Jean-Pierre Verhoeven (foto) aangesteld als nieuwe CEO. In zijn rol als CEO, zal Jean-Pierre verantwoordelijk zijn voor de verdere groei van Scense in zowel binnen- als buitenland.

Mede door de opkomst van IT-trends als BYOD, desktop en applicatie virtualizatie, is de vraag naar de oplossingen van Scense de afgelopen jaren sterk toegenomen, zo meldt leverancier. Scense biedt daarbij oplossingen om desktop omgevingen op een snelle en betaalbare manier beheersbaar te maken. Door applicaties met hun bijbehorende gebruikersprofielen en volledig geconfigureerd beschikbaar te maken op elke willekeurige werkplek en op elke locatie, krijgen eindgebruikers de flexibiliteit die zij hedendaags nodig hebben, aldus Scense.

Sinds de keuze van Scense om de verkoop en implementatie van Scense producten volledig door haar partners te laten uitvoeren, is ook het aantal implementatie partners en wederverkopers in binnen en buitenland sterk gegroeid. “Voorafgaand aan de gesprekken rondom deze aanstelling was ik al bekend met de producten van Scense. Deze hebben zich de afgelopen jaren al bewezen. Ik was vooral aangenaam verrast met betrekking tot de drive en passie die ik tegenkwam bij dit team. Ik verwacht dan ook snel stappen te kunnen maken in de verdere ontwikkeling van Scense, waarbij mijn kennis en ervaring op het gebied van sales, marketing en channel management een belangrijk pluspunt zijn,” aldus Jean-Pierre Verhoeven.

Cisco
Jean Pierre Verhoeven heeft veel ervaring in de IT-business. is in 2001 gestart met een bedrijf voor inkoop en verkoop van distressed Telecom assets. Daarvoor was hij sinds 1993 werkzaam bij Cisco. In zijn laatste functie was hij Vice President Cisco Northern Europe, verantwoordelijk voor de Noord Europese markt. Voor zijn indiensttreding bij Cisco vervulde Jean-Pierre diverse managementfuncties bij Getronics. Jean-Pierre heeft Computer Science en Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven. Jean-Pierre is tevens de oprichter en mede-eigenaar van de Nederlandse distributeur van netwerk, security en storage oplossingen Techaccess te Son.

Door: Witold Kepinski