Redactie - 12 juli 2012

'Tablets en smartphones maken wereldbevolking succesvoller'


Dankzij de beschikbaarheid van steeds meer smartphones en tablets in combinatie met software, social media en internetverbindingen kunnen miljarden mensen wereldwijd carrière maken, economisch profiteren en ook nog eens de wereld verbeteren. Dit staat in het boek ‘The Mobile Wave’ van Michael Saylor (foto), oprichter en CEO van business intelligence leverancier MicroStrategy.

Saylor presenteerde zijn boek tijdens de MicroStrategy World 2012 conferentie in Amsterdam. Volgens Saylor zijn er tal van aanwijzingen dat burgers wereldwijd dankzij mobiele apparatuur en software profiteren op economisch en sociaal gebied. Hij spreekt van een ‘mobiele golf’ (mobile wave) die de wereld gaat veranderen, net als na de introductie van de stoommachine eind 18de eeuw dat leidde tot de Industriële Revolutie. In 2015 zijn er volgens Saylor wereldwijd 5 miljard smartphones in gebruik.  Na 2020 zijn er 5 miljard tablets in gebruik, aldus de CEO van Microstrategy.

In de geschiedenis van de Informatie technologie (IT) zijn er nu vijf belangrijke technologieën de wereld hebben beïnvloed, aldus Saylor. Dat zijn het mainframe, de minicomputer, de personal computer, het internet en mobiele apparatuur (mobile). De ‘Mobile Wave’ geeft toegang tot veel meer informatie die uiteindelijk zorgt voor meer kennis bij gebruikers van mobiele apparatuur. Saylor: “Vroeger was kennis en kunde alleen toegankelijk voor de elite, maar dat is nu niet meer het geval. De middenklasse kan dankzij mobiele technologie veel meer kennis verzamelen en gebruiken bij hun carrière en werkzaamheden. Dat komt doordat steeds meer informatie zoals communicatieverbindingen, boeken, medische informatie, betalingsverkeer en lesmateriaal verkrijgbaar is als software en dus makkelijk te gebruiken op een mobiel apparaat. Het lezen gaat veel sneller op een tablet of een e-reader. Nu kan iedereen documenten online met elkaar delen. Studenten hebben toegang tot miljoenen boeken en artikelen. Medisch specialisten kunnen documenten zoals hersenscans met elkaar delen.”

De Mobile Wave zorgt ook voor meer vrijheden van burgers, aldus Saylor. Hij refereert aan de Arabische Lente waar de bevolking van Egypte, Tunesië en Libië zich los hebben gemaakt van dictatoren. Hierbij speelde het gebruik van social media een grote rol, aldus Saylor.

Door: Witold Kepinski

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024