VMware introduceert Zimbra Collaboration Server 8.0 voor samenwerken in de cloud
12-07-2012

VMware introduceert Zimbra Collaboration Server 8.0 voor samenwerken in de cloud


VMware, leverancier van virtualisatie- en cloud-infrastructuur, kondigt Zimbra Collaboration Server 8.0 aan. Deze cloud-gebaseerde e-mail verplaatst messaging en collaboration naar de cloud. Zimbra is in te zetten binnen een private of publieke cloud. VMware stelt tevens Zimbra 8.0 Bèta beschikbaar voor download.

De nieuwste versie van Zimbra is gebouwd met behulp van VMware's cloud-expertise en biedt organisaties van klein tot groot de mogelijkheid om een browser-gebaseerde e-mailoplossing te implementeren in een private of publieke cloud. De oplossing levert de geavanceerde functies en zakelijke functionaliteit die gebruikers eisen. Zimbra 8.0 is beschikbaar als virtuele software-appliance.

Zimbra 8.0 verbindt gebruikers met hun persoonlijke cloud met een vernieuwde interface en een slimmere mailbox. Deze maakt het makkelijker om de stroom van informatie te managen die binnenkomt via hun e-mail, agenda, spraak- en sociale kanalen. VMware heeft daarnaast samen met Cisco en Mitel unified communications-functionaliteit ingebed in Zimbra 8.0. Dankzij deze vergaande integratiemogelijkheden kunnen gebruikers voice- en messaging-systemen aansluiten op één unified inbox, waardoor Click2Call, voicemail, presence en chat mogelijk is vanuit de Zimbra Web App.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht