Microsoft start ‘Switch to Hyper-V’ offensief tegen VMware
12-07-2012

Microsoft start ‘Switch to Hyper-V’ offensief tegen VMware


Microsoft start met het ‘Switch to Hyper-V’ programma een nieuw offensief tegen virtualisatiespecialist en marktleider VMware. Microsoft doet dat met zijn partners die de Hyper-V virtualisatie en cloudtechnologie, die in de nieuwe Windows Server 2012 zit, moeten gaan verkopen.

Microsoft maakte dit bekent tijdens de Worldwide Partner Conference (WPC). Microsoft riep zijn it-dienstverleners op om klanten te laten migreren van VMware-omgevingen naar een cloudgebaseerde Microsoft omgeving. Aan de basis staat Windows Server 2012 met Hyper-V virtualisatietechnolgie. Volgens Microsoft leidt dit tot beter presterende netwerken en goedkoper dataopslag.

Het Microsoft ‘Switch to Hyper-V’ programma biedt trainingen, tools en een verkoopgids om klanten te overtuigen over te stapen van VMware naar Windows Server en Hyper-V technologie. Zo biedt Microsoft een tool om een VMware image naar een Hyper-V format te migreren.

Met het ‘Switch to Hyper-V’ programma kunnen partners die ook beter specialiseren in de verkoop van virtualisatie- en private, publieke en hybride cloudoplossingen. Daarnaast kunnen ze andere producten mee verkopen, zoals de SQL Server database software en beheeroplossing System Center.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht