Red Hat virtualisatie software geschikt voor SAP applicaties
12-07-2012

Red Hat virtualisatie software geschikt voor SAP applicaties


Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, breidt de samenwerking uit met SAP op het gebied van virtualisatie. Door de samenwerking wordt de implementatie van SAP-applicaties op fysieke Red Hat-servers vereenvoudigd, aldus de twee partners. 
 
Red Hat Enterprise Virtualization is een oplossing voor server en desktop virtualisatie. Versie 3.0 die in januari 2012 is uitgebracht, is een open source virtualisatieplatform voor enterprises. Nu is Red Hat Enterprise Virtualization gecertificeerd voor zakelijke applicaties van SAP die draaien op Red Hat Enterprise Linux. Hiermee beschikken klanten over een schaalbaar virtualisatieplatform om het groeiend aantal workloads en gebruikers te ondersteunen evenals over compatibiliteit tussen Red Hat Enterprise Virtualization en het SAP-ecosysteem, allemaal gebaseerd op open source virtualisatietechnologie.
 
In twee two-tier SAP Sales and Distribution (SD) standaard applicatie benchmarks bereikte Red Hat Enterprise Virtualization en zijn Kernel-gebaseerde Virtual Machine (KVM) hypervisor met daarop de SAP ERP 6.0 applicaties goede resultaten, zo meldt SAP. Deze resultaten werden bereikt door Red Hat Linux op KVM met IBM System x processors1 en met Cisco UCS systemen2 te gebruiken.

Red Hat Enterprise Virtualization 3.0 is per direct beschikbaar voor het gebruik met SAP-oplossingen.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht