Mitel waarschuwt voor lagere omzet en ontslaat 200 werknemers
11-08-2012
Deel dit artikel:

Mitel waarschuwt voor lagere omzet en ontslaat 200 werknemers


Het Canadese Mitel, leverancier van telecom en unified communication oplossingen, zegt dat zijn omzet in het laatste kwartaal 10 miljoen dollar lager uitvalt dan verwacht. Dat komt onder andere door extra kosten voor het ontslag van 200 werknemers.

Mitel verwacht over zijn laatste kwartaal een omzet van tussen de 138 en 139 miljoen dollar. Dat is lager dan de verwachte 150 tot 155 miljoen  dollar. Richard McBee (foto), ceo van Mitel, zegt dat de lagere omzet wordt veroorzaakt doordat projecten worden uitgesteld vanwege economische onzekerheid. Richard McBee is onder meer van plan de zaken binnen Mitel te vereenvoudigen. Er komt meer focus op onderzoek en ontwikkeling van telecomproducten voor het mkb en middensegment.

Freedom
Mitel heeft de laatste twee jaar te kampen met teleurstellingen. Bij de beursgang in april 2010 vielen de aandelen 12 procent lager uit. Datzelfde jaar werd 20 procent van de werknemers ontslagen. In 2011 werd de nieuwe ceo McBee aan boord gehaald die focus legt op groeimarkten zoals apps, unified communications en Infrastructure-as-a-Service (IaaS). Mitel levert hiervoor zijn Freedom-architectuur en is verder van plan te groeien op het gebied van spraakvirtualisatie, waarbij nauw wordt samengewerkt met VMware.

In het gebroken boekjaar 2011 steeg de omzet van Mitel met 0,3 procent naar 649,7 miljoen dollar. De winst bedroeg 88,1 miljoen dollar. De goede cijfers waren een opsteker voor Mitel. Mitel boekte eerder alleen winst in 2010 en 2008, maar in alle andere jaren na de oprichting in 2001 leed het bedrijf verlies.

KPN HPS Zetacom
Mitel is ook in Nederland actief en werkt alleen via channel partners, zoals KPN en Zetacom. Klanten onder andere het Maasziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en Den Hartogh Logistics.

Door: Witold Kepinski
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom