Redactie - 20 augustus 2012

Isala kliniek koopt NEC-oplossing


De Isala klinieken in Zwolle, het grootste topklinische ziekenhuis van Nederland met 5413 medewerkers en 994 beschikbare bedden, heeft leverancier NEC en system integrator KPN opdracht verstrekt om de nieuwbouw alsmede de overige locaties te voorzien van een nieuw, volledig geïntegreerd telecommunicatienetwerk. Het nieuwe netwerk verbetert de communicatie tussen medische staf onderling, tussen patiënt en medische verzorging en tussen centrale receptie, poliklinieken en patiënten/huisartsen.

Per jaar verzorgen de Isala klinieken meer dan 550.000 polikliniekbezoeken, 47.000 klinische opnames en 51.000 dagbehandelingen. Een geavanceerde telecommunicatie infrastructuur is essentieel bij het verlenen van kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg en het inrichten van een efficiënte bedrijfsvoering. Aan deze thema’s levert NEC een belangrijke bijdrage met innovatieve communicatieoplossingen waarbij de zorgsector voor zowel KPN als NEC één van de speerpunten is.

Het telefonienetwerk dat op het toekomstig ziekenhuisbreed IP netwerk draait beslaat meerdere locaties en wordt ondersteund door NEC’s UNIVERGE SIP@Net communicatieserver. Door hardware- en software virtualisatie is de voorziening volledig redundant uitgevoerd, waardoor beschikbaarheid en continuïteit zeker gesteld zijn.

Mobiele communicatie en onmiddellijke bereikbaarheid van personeel is ook een belangrijk aspect voor Isala klinieken. Voor de mobiele bereikbaarheid van medewerkers is gekozen voor een Private GSM oplossing die samen met de NEC communicatieservers geïntegreerde spraak- en berichtenverkeer voor verplegend en ondersteunend personeel mogelijk maakt, inclusief koppeling met het verpleegoproepsysteem. NEC’s Business ConneCT maakt de GSM toestellen van medewerkers een integraal onderdeel van het bedrijfstelefoonnetwerk.

Ook een klant contact center maakt onderdeel uit van het nieuwe netwerk. Het zal de poliklinieken ondersteunen in het efficiënt inrichten van afsprakenverkeer en flexibele en klantvriendelijke patiëntcommunicatie mogelijk maken.



Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024