Redactie - 23 augustus 2012

Groot twitterdebat over de toekomst van Nederland kennis- en innovatieland


Op 3 september is Twitter de gehele dag het domein voor een pittig debat over de toekomst van de Nederlandse kenniseconomie. ‘Hoe verdient Nederland in de toekomst zijn geld?’ en ‘Waar moet het volgende kabinet zich sterk voor maken?’.
  

Hierover geven tijdens het debat politici, CEO’s uit het bedrijfsleven, MKB’ers, wetenschappers en vertegenwoordigers van diverse (toegepaste) kennisinstellingen hun mening en visie. Het debat wordt georganiseerd door de grote kennis- en werkgeverkoepels. Iedereen kan deelnemen aan het debat.  

Vaste deelnemers en betrokkenen zijn onder meer de voorzitters van de deelnemende partijen zoals Bernard Wientjes (VNO-NCW), Thom de Graaf (HBO-raad), Sijbolt Noorda (VSNU), Hans Biesheuvel (MKB-Nederland). Maar ook andere prominenten zullen ze zich actief in het debat mengen: Frans van Vught (Nether), Ineke Dezentjé Hamming (FME-CWM), Wiebe Draijer (SER), André Kuipers (ESA), Ronald Plasterk (PvdA), Alexander Pechtold (D66), Paul Schnabel (Sociaal en Cultureel Planbureau), Feike Sijbesma (DSM), Matthijs Bierman (Triodos Bank) en Jan Anthonie Bruijn (AWT).

Ook deelnemen: Twitter mee via #kennisdebat en volg @kennisdebat.