Redactie - 11 juli 2012

IT-Matchmaker start in Nederland


In 2001 is het Duitse Trovarit AG een dienstverlening gestart op het gebied van het selecteren van business software. Het bedrijf is in de Duitstalige landen inmiddels uitgegroeid tot marktleider en heeft begin vorig jaar haar vleugels uitgeslagen naar Turkije en Polen. Begin 2012 is ook gekeken naar de Nederlandse markt en heeft het bedrijf nu ook hier een partner gevonden voor de introductie van de IT-Matchmaker in Nederland.

De IT-Matchmaker is een onafhankelijk platform voor het selecteren, contracteren, implementeren en optimaliseren van business software. Het platform biedt de eindgebruikers van deze software de mogelijkheid een longlist samen te stellen op basis van hun grove profiel, maar veel belangrijker en unieker, zij kunnen vervolgens op basis van een zeer grondig zoekprofiel op basis van hun eisen, een shortlist samenstellen, leveranciers uitnodigen om een offerte uit te brengen, demo’s aan te vragen, de tendering te doen, en tijdens het implementatietraject de openstaande projectissues te monitoren. Naderhand kan de IT-Matchmaker ook ingezet worden om te beoordelen of de software nog past bij de eisen van de organisatie waarna de selectiecyclus feitelijk opnieuw opgestart zou kunnen worden.

Het unieke van de IT-Matchmaker ligt in de matching tussen gedetailleerde eisen van de eindgebruiker en de mate waarin de leverancier voldoet aan deze eisen, aldus de leverancier. Het voordeel voor de leverancier ligt in het feit, dat na eenmalig tijd investeren in beantwoording van de vele vragen in het profiel de matching automatisch gaat en hij minder tijd kwijt zal zijn aan de tendering. De leverancier hoeft zich alleen nog te concentreren op de specifieke klantvragen/-eisen. Voor eindgebruikers biedt het platform het voordeel, dat door deze gedetailleerde profilering door de leverancier de eindgebruiker precies ziet in welke mate de oplossing past bij zijn zoekprofielf. Het platform opereert geheel leveranciers onafhankelijk, aldus IT-Matchmaker.

Door: Witold Kepinski