Redactie - 28 augustus 2012

Omzet Ordina daalt 8 procent


De halfjaarcijfers van Ordina laten weinig verrassingen zien en tonen aan dat de marktomstandigheden nog altijd moeilijk zijn. Dat stelt SNS Securities in een reactie op de uitgekomen resultaten.
 
De omzet van Ordina daalde met bijna 8 procent, terwijl de ebitda-marge onveranderd bleef op 3,7 procent. SNS gaf aan slechts een geleidelijke verbetering van de resultaten te verwachten. SNS heeft een 'hold'-advies voor Ordina. Het aandeel Ordina noteerde om 9.35 uur 1,2 procent hoger op 1,03 euro.

Stepan Breedveld, CEO Ordina: "In een uitdagende markt houden we onze winstgevendheid op peil. De maatregelen die we in 2011 en de afgelopen periode genomen hebben rondom reductie van personele kosten, flexibilisering van de arbeidsvoorwaarden en beheersing van de indirecte kosten hebben een duidelijk positief effect. Ook in de toekomst zullen we blijven sturen op deze aandachtsgebieden. Daarnaast constateren we een substantiële verbetering in ons profiel op het gebied van innovatie. De investeringen in proposities op het gebied van Mobile, Security, Cloud, Big Data, Social Media, Smart Sourcing en Unified Communications leiden tot additionele klantopdrachten. In het eerste halfjaar van 2012 zijn we door de markt ook onderscheiden voor onze innovatieve activiteiten: Agrosense, onze oplossing voor de land- en tuinbouwsector, heeft de ICT-Milieu Award van ICT-Office gewonnen en onze ERP-oplossing voor de foodsector is door Oracle onderscheiden met de Oracle Accelerate Award 2012."

(c) ANP/Redactie