Redactie - 27 augustus 2012

Internationaal ingenieursbureau koopt netwerkinfrastructuur bij SecureLink


Ingenieursbureau Tauw heeft dit jaar zijn volledige netwerkinfrastructuur vernieuwd waarbij SecureLink het gehele lokale netwerk heeft verzorgd. Er zijn efficiëntie-verbeteringen behaald voor meerdere vestigingen in Europa en Het Nieuwe Werken is gefaciliteerd. LAN en WLAN zijn cruciaal voor de bedrijfsvoering van Tauw en tevens de reden waarom er voor SecureLink is gekozen.

Tauw is een organisatie met tweeëntwintig locaties in Europa. Hiervan zijn er zes in Nederland gevestigd waar 900 mensen werkzaam zijn. De totale opdracht betreft anderhalf miljoen euro. In de implementatie van zowel het LAN als het WLAN is geen vertraging ontstaan. De integratie is vlekkeloos verlopen. “Wij hadden een hele goede klik met de engineers. Zij zijn heel gestructureerd en weten precies wat er aan het einde van de dag moet staan.” Aldus Maarten van der Tol, ICT infrastructuur manager Ingenieursbureau Tauw.

Zowel op de hoofd- als uitwijklocatie van het ingenieursbureau staat een DataCenter met daartussen eigen glasvezelverbindingen. Omdat de capaciteit van één Gbps te weinig was voor failover en backup, is deze opgewaardeerd naar tien Gbps. Daarnaast was het netwerk inmiddels vijf jaar oud. Door de ongeveer 120 CAD-gebruikers en 50 GIS-gebruikers die Tauw in dienst heeft, is er behoefte aan meer bandbreedte. Vandaar dat er gekozen is voor een Gigabit-netwerk tot aan de werkplek. Dit alles is met behulp van Juniper Networks producten gerealiseerd. Tenslotte is er ook een draadloos netwerk aangelegd voor telefonie, laptops, tablets en natuurlijk voor de klanten van Tauw.

“Na de keuze voor SecureLink hebben onze netwerkbeheerders en de engineers van SecureLink gezamenlijk de implementatie ter hand genomen,” vertelt Van der Tol. “Onze mensen zijn in een paar sessies bijgeschoold. Maar het echte werk gebeurt toch via training-on-the-job: van spelen naar leren en testen, naar bouwen en operatie maar wel op basis van een low-level ontwerp dat ze van tevoren hebben gemaakt. Zo is in een aantal dagen een complete configuratie opgebouwd.”