Redactie - 10 juli 2012

Detron en Mitel leveren VoIP-centrales aan overheid


Mitel, leverancier van unified communications-softwareoplossingen, maakt bekend dat zij samen met implementatiepartner Detron ICT & Telecom Groep voldoet aan de Proof of Delivery om de implementatie van VoIP-centrales bij honderd (rijks)overheidsorganisaties uit te voeren. De looptijd van het contract is maximaal acht jaar en naar verwachting worden er in totaal zo'n honderdduizend VoIP-poorten afgenomen.

Voordat het contract officieel werd, moesten de partijen aantonen dat zij konden voldoen aan de ruim driehonderd criteria die door de selectiecommissie van OT2010 waren opgesteld. Zo werden onderwerpen als telefoniefaciliteiten, contact center, unified communications & collaboration, unified messaging, vast-mobiel-integratie, beheer en beveiliging binnen het Mitel-portfolio uitgebreid bekeken.

Over het cluster VoIP-centrales
Het cluster VoIP-centrales is een van de acht OT2010-overeenkomsten die worden gesloten. De looptijd van het contract is maximaal acht jaar. De overeenkomst omvat de levering van de IP-gebaseerde communicatieoplossingen en ondersteuning bij het inrichten, implementeren en beheren van de systemen."We zijn er trots op dat na OT2006 voor de tweede keer gekozen is voor de IP-technologie van Mitel", zegt Gijs Borsboom (foto), Sales Director Mitel Northern Europe. "In het bijzonder omdat de Proof of Delivery uitermate uitgebreid en complex was. Door deze succesvol af te ronden, tonen wij wederom aan dat onze communicatieoplossingen de behoeften van overheidsinstellingen voor nu en de toekomst ondersteunen. Door de uitgebreide kennis en ervaring van onze implementatiepartner Detron bij grootschalige (rijks)overheidsorganisaties zien we de uitrol met vertrouwen tegemoet." George Banken, CEO van Detron: "We hebben samen met Mitel enorm hard gewerkt om deze Proof of Delivery volledig in te richten en de aangeboden functionaliteiten op de juiste wijze aan te tonen. Gelukkig was de uitkomst van de zeer grondige analyse van de vertegenwoordigers van OT2010 positief. We gaan nu graag aan de slag voor een groot aantal (rijks)overheidsorganisaties in Nederland."

Door: Witold Kepinski