Redactie - 09 juli 2012

Windows 8 komt eind oktober 2012 op de markt


Microsoft meldt dat het nieuwe besturingssysteem Windows 8 in de eerste week van augustus 2012 beschikbaar is als released to manufacturing (RTM) voor hardwareleveranciers van pc's, notebooks en tablets. Eind oktober 2012 is Windows 8 beschikbaar als general availability (GA) voor eindgebruikers die het besturingssysteem willen gebruiken op hun pc's, notebooks en tablets. Dit meldt Microsoft op zijn jaarlijkse Worldwide Partner Conference (WPC) dat in Toronto wordt gehouden.

Microsoft verwacht veel van het totaal vernieuwde Windows 8, aldus ceo Steve Ballmer (foto). Windows 8 is geschikt voor notebooks, desktops en ook voor apparatuur zoals tablets die werken met ARM-processoren zoals de Microsoft Surface tablets. Windows 8 is beschikbaar in 109 talen en wordt 231 landen verkocht. Klanten die Windows 8 kopen krijgen toegang tot SkyDrive cloud storage. In de online Windows Store kunnen partners en klanten apps aanschaffen die geschikt zijn voor Windows 8.

Tami Rellen, corporate vice president van de Windows en Windows Live divisie bij Microsoft, heeft hoge verwachtingen van Windows 8 die Windows 7 opvolgt. Volgens haar gebruiken 50 procent van alle wereldwijde zakelijke pc's Windows 7. Microsoft heeft inmiddels 630 miljoen Windows 7 licenties verkocht. Microsoft biedt deze gebruikers ‘Windows to Go’. Dit is een 32Gb USB stick met Windows 8 software. Met deze USB stick verandert een Windows 7 PC in een Windows 8 PC. Microsoft verwacht verder dat XP-gebruikers sneller overstappen naar Windows 8 omdat XP vanaf 2014 niet meer wordt ondersteund.

Om meer grip te krijgen op de verkoop van zijn Surface tablets en Windows 8 heeft Microsoft multi-touch display leverancier Perceptive Pixel overgenomen. Het Amerikaanse Perceptive Pixel werd in 2006 opgericht en levert touchscreen displays die gebruikt kunnen worden bij unified communications oplossingen.

Een grote rol bij de verkoop van Windows 8 is weggelegd voor IT-dienstverleners. Op de WPC 2012 in Toronto zijn enkele honderden Nederlandse business partners van Microsoft aanwezig.

Door: Witold Kepinski

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024