Redactie - 09 juli 2012

Brink Groep maakt vastgoed beheerprogramma IBIS-MAIN geschikt voor de cloud


Brink Groep, specialist in bouwadvies en automatisering, heeft het vastgoedbeheerprogramma IBIS-MAIN geschikt gemaakt voor gebruik via de cloud. Door deze software als een service te gebruiken (SaaS), kunnen klanten makkelijker alle vastgoedobjecten beheren en kosten besparen op hun ICT-infrastructuur, aldus de Brink Groep. Voor de cloudversies van IBIS-software maakt Brink Groep gebruik van de beveiligde ICT-infrastructuur van Saasplaza.

Behalve IBIS-MAIN levert Brink Groep ook andere IBIS-applicaties via de cloud, onder de merknaam IBIS-hosting. Deze ontwikkeling is een reactie op vragen van klanten, omdat steeds meer organisaties cloud computing als basis voor het ICT-beleid hanteren. Sinds IBIS-MAIN in SaaS-uitvoering beschikbaar is, hebben al veel klanten hun vastgoedbeheer naar de cloud verhuisd, waaronder de gemeenten Goes, Heerhugowaard, Leidschendam-Voorburg en Noordwijk, Provincie Noord-Brabant en Woningcorporaties de Eenbes en Talis. "Bij Talis is software via de cloud gebruiken een randvoorwaarde bij nieuwe ICT-projecten, omdat ICT geen kernactiviteit is en met SaaS kostenbesparingen te realiseren zijn", zegt Michaël van Roij, Calculator-onderhoudsanalist.

Brink Groep heeft al een paar jaar SaaS-ervaring met de IBIS4Projects oplossing voor het via de cloud samenwerken aan projecten. Op basis van die praktijkervaring en de toenemende vraag van klanten is men een samenwerking aangegaan met SaaSplaza voor IBIS-hosting. "Door IBIS-software via de cloud aan te bieden kunnen wij klanten een flexibeler schaalbare oplossing leveren en ze tegelijkertijd helpen om kosten te besparen op ICT", zegt Jeroen van de Laar, businessunit manager bij Brink Groep. "Daar is in het huidige economische klimaat veel behoefte aan. Klanten hoeven nu niet meer in servers en opslagcapaciteit te investeren, maar slechts per gebruiker per maand te betalen voor alle gebruikte software. Tegelijkertijd worden alle updates en de back-up van gegevens voortaan automatisch voor hen geregeld."

Door: Witold Kepinski