Redactie - 05 juli 2012

Unisys komt met ClearPath instapmodel


Unisys moderniseert zijn ClearPath-mainframe serverfamilie met de introductie van een nieuw instapmodel, nieuwe software releases en een nieuwe dienst voor IT-kostenanalyse. Deze uitbreiding is ontwikkeld om klanten nog meer keuzemogelijkheden te bieden in computerkracht, mobiliteit, flexibiliteit en het beheer van de IT-kosten. De ClearPath Libra 460 is het eerste model binnen de volledige ClearPath reeks dat is gebaseerd op de nieuwe Intel Xeon E5 Processor productfamilie. Nieuwe versies van de ClearPath MCP en OS 2200 besturingssystemen verbeteren de mobiliteit, beveiliging en beheermogelijkheden van een datacenter.

De ClearPatch TCO Assessment Service evalueert de TCO van de ClearPath computeromgeving.

Ton van Setten, commercieel directeur Unisys Nederland: “We hebben systemen gemaakt die krachtiger, flexibeler zijn en nog meer functionaliteit bieden. Tegelijkertijd blijven we de onbetwiste leider op het gebied van super beveiligde, bedrijfskritische systemen.  Nog nooit is iemand erin geslaagd om ongeoorloofd toegang te krijgen tot gegevens die beheerd worden door onze ClearPath systemen.  We zijn de enige ter wereld die dit kunnen zeggen. Als ik de pers lees dan zouden steeds meer bedrijven er goed aan doen hun gegevens over te zetten naar systemen die écht veilig zijn: Unisys ClearPath.”

Introductie van de ClearPath Libra 460 server
Dit instapmodel, gebaseerd op de nieuwe Intel Xeon Processor E5 productfamilie, biedt een verbetering op het vlak van prestaties en opslagbeheer. In vergelijking met de ClearPath 300 biedt deze nieuwe server een 60 procent verbetering in prestaties en een ondersteuning van 65 procent meer interne opslagcapaciteit.

De Libra 460 ondersteunt tevens een aantal specifieke processors - de MCP JProcessor en de Crypto Processor - voor uitbreiding van de functionaliteit en de open source capaciteiten van de ClearPath omgeving waardoor klanten geen bijkomende hardware hoeven aan te kopen. De server ondersteunt tenslotte ook de ClearPath ePortal for MCP speciale processor zodat klanten mobiele toestellen zoals smartphones en tablets kunnen integreren in de ClearPath applicatie-omgeving.

Nieuw besturingssysteem integreert mobiel beheer
De MCP Release 14 en de OS 2200 Release 13.1 - voor respectievelijk de Libra en de Dorado systemen - zijn de meest recente versies van de ClearPath besturingssystemen en helpen klanten bij hun applicatiemodernisatie, mobiliteit en beschikbaarheid, beveiliging, het datacenter beheer en de IT-productiviteit.

Iedere release van het ClearPath besturingssysteem bestaat uit een reeks aan softwareproducten - meer dan 125 in MCP en meer dan 115 in OS 2200 - geïntegreerd en getest als één unit. Deze integratie maakt het voor klanten mogelijk om applicaties op een heel gemakkelijke manier te migreren van de ene versie naar de andere zonder procedures te moeten veranderen of opnieuw samen te stellen.

De MCP versie 14 integreert Unisys ClearPath MCP Mobile Monitor, een app voor het monitoren van een ClearPath MCP server. IT beheerders kunnen hiermee vanaf hun Apple iPhone, iPad or iPad Touch de prestaties van hun server volgen, waar en wanneer ze dat wensen.