VMware neemt DynamicOps over
04-07-2012

VMware neemt DynamicOps over


VMware
, wereldwijd leider in virtualisatie en cloud-infrastructuur, maakt de overname van DynamicOps bekend. DynamicOps is een leverancier van geautomatiseerde cloud-oplossingen waarmee IT-diensten binnen heterogene omgevingen - VMware-gebaseerde private en publieke clouds, fysieke infrastructuren, meerdere hypervisors en Amazon Web Services - kunnen worden beheerd. De overname zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2012 worden afgerond volgens de gebruikelijke voorwaarden. Verdere details over de overname worden niet bekend gemaakt.

"Doordat IT-organisaties zich meer en meer ontwikkelen als tussenpersoon, ontstaat de behoefte om op een beheerde, gecontroleerde manier toegang te kunnen bieden tot diverse cloud resources", zegt Ramin Sayar, vice president en general manager, Virtualization en Cloud Management bij VMware. "De multi-cloud en multi-platformmogelijkheden van DynamicsOps versterken de positie van VMware als favoriete leverancier voor infrastructuur- en beheeroplossingen op het gebied van cloud computing."

VMware gelooft dat klanten het meeste baat hebben bij een gestandaardiseerde architectuur, maar bouwt oplossingen die het voor klanten gemakkelijk maakt het model te kiezen dat het beste aansluit op hun behoeften, waaronder ook heterogene omgevingen/beheer. Klanten waarvan de private en publieke clouds zijn gebaseerd op VMware vSphere kunnen blijven vertrouwen op VMware vCloud Director voor het samenvoegen en beheren van virtuele en cloud resources.

Voor klanten die meer eisen dan alleen VMware-omgevingen, bouwt DynamicOps voort op de mogelijkheden van vCloud Director zodat klanten multi-cloud resources kunnen gebruiken (bijvoorbeeld fysieke omgevingen, Hyper-V en Xen-gebaseerde hypervisors en Amzon E2C). De functie van DynamicOps voor het toekennen van bevoegdheden, automatiseert en controleert hoe applicaties en gebruikers worden toegewezen in zowel fysieke als heterogone cloud-infrastructuur resources.

"VMware en DynamicOps delen dezelfde visie voor het sterk vereenvoudigen van het beheer en aanbod van IT-middelen in het cloud-tijdperk", zegt Rich Krueger, CEO van DynamicOps. "Ik ben enthousiast over het samengaan van DynamicOps en VMware en verwacht dat onze klanten zullen profiteren van meer investeringen en ondersteuning bij oplossingen die het leveren van IT-as-a-service verder zullen optimaliseren."

  

Terug naar nieuws overzicht