Redactie - 02 juli 2012

Ministerie van BZK draagt ICT-ondersteuning over aan SSC-ICT Den Haag


Op 1 juli heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) haar ICT-organisatie overgedragen aan de rijksbrede organisatie, Shared Service Centrum-ICT (SSC-ICT) Den Haag.

SSC-ICT neemt het beheer van 4500 werkplekken over. Deze zijn afkomstig van zowel de beleidskern als een aantal nauw verbonden uitvoeringsorganisaties van BZK. Organisaties met een zogenaamde ‘hoger beveiligde werkplek’ (zoals de AIVD) vallen hier buiten. Zo’n 90 ICT’ers van BZK zijn meeverhuisd naar SSC-ICT.

In totaal beheert SSC-ICT nu zo’n 20.000 werkplekken bij het Rijk en is daarmee een van de grotere werkplekbeheerders binnen de rijksoverheid. Het totale besparingseffect voor het hele Rijk bedraagt naar verwachting minimaal 30 miljoen euro per jaar. Deze besparing wordt bereikt door het bundelen en standaardiseren van ICT-diensten, waardoor schaalvoordeel ontstaat in de uitvoering van ICT-beheer.

SSC-ICT Den Haag is de Haagse dienstverlener voor de ICT-werkplekdiensten van vier ministeries: IenM, VWS, SZW en BZK. De shared service-organisatie voorziet deze ministeries van de juiste ICT-middelen en verricht de daarbij horende ondersteunende werkzaamheden. SSC-ICT Den Haag is onderdeel van het directoraat-generaal Organisatie en bedrijfsvoering Rijk (OBR) van het ministerie van BZK.

In de toekomst zal SSC-ICT Den Haag nog meer ministeries gaan bedienen, conform de doelstelling van project 7 van het Uitvoeringsprogramma Compacte Rijksdienst.

Het kabinet wil een kleine, krachtige en dienstverlenende overheid die ruimte schept voor maatschappelijke dynamiek. Een eerste stap op weg naar die overheid is een compacte rijksdienst. Het Uitvoeringsprogramma Compacte Rijksdienst draagt hieraan bij door te werken aan efficiëntere bedrijfsvoering en minder bureaucratie bij het Rijk.

  

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024