Redactie - 02 juli 2012

Qurius oriënteert zich op aansluiting bij een grotere groep


Qurius maakt bekend dat zij het herstel van de onderneming wil versnellen. De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Qurius hebben zich daarom actief georiënteerd op aansluiting bij een grotere groep. Op basis daarvan worden de gesprekken met de grootste aandeelhouder, Prodware, nu versneld. Onderwerp van deze gesprekken is de overdracht van de werkmaatschappijen van Qurius N.V. naar Prodware S.A. zoals eerder ook de werkmaatschappijen Spanje en België aan Prodware zijn verkocht.


Qurius N.V. verwacht een negatieve EBIT over het eerste halfjaar 2012 te rapporteren van naar schatting EUR 2 miljoen (voor afschrijving goodwill). Dit is het gevolg van de op 11 juni gerapporteerde, ongunstige ontwikkeling van de Duitse activiteiten terwijl Qurius Nederland werd geconfronteerd met een terughoudende markt. Deze resultaatontwikkeling heeft de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Qurius N.V. ertoe gebracht mogelijke opties te onderzoeken om het bedrijf, in zijn geheel of in onderdelen, aan te laten sluiten bij een of meer partijen. Er is een eerste oriëntatie in de markt geweest en op basis daarvan is besloten de gesprekken nu versneld voort te zetten met de grootste aandeelhouder, Prodware. Uitgangspunt is dat een nieuwe constellatie van de Qurius activiteiten, de stabiliteit van deze activiteiten en vooruitzichten op de lange termijn, kan waarborgen. Om die reden wordt op dit moment de overdracht van al de werkmaatschappijen besproken en niet die van Qurius N.V. als geheel.

De recente ontwikkelingen, niet alleen bij Qurius maar ook op macro-economisch gebied, markeren een significant verschil met de vooruitzichten die Qurius in 2011 had. Conform het vigerend beleid van Qurius wordt daarom de geactiveerde goodwill tussentijds getoetst. Gezien de veranderde omstandigheden en lange termijn vooruitzichten, verwacht Qurius dat dat dit tot een afschrijving zal leiden van tussen de EUR 14 en EUR 18 miljoen goodwill van de werkmaatschappijen. Inclusief de afschrijving op goodwill verwacht Qurius een negatieve EBIT van tussen de EUR 16 en EUR 20 miljoen.

Hoewel Qurius in de afgelopen twee jaar fors is geherstructureerd en de eerste resultaten daarvan zichtbaar zijn, acht het bestuur van het bedrijf de vooruitzichten in de markt te onzeker om op zichzelf te blijven staan. Qurius heeft veel klanten onder middelgrote bedrijven die nog steeds de negatieve effecten van de economische situatie ondervinden. Mede daardoor is het bedrijf in de eerste helft van 2012 opnieuw geconfronteerd met uitgestelde projecten en enkele operationele tegenvallers in de Duitse en Nederlandse werkmaatschappijen. In het stadium van herstel waarin Qurius zich bevindt, heeft dit een ongewenste impact op de stabiliteit, welke nodig is om ingezette ontwikkelingen met lange termijn perspectief te kunnen doorzetten. Qurius zal indien de actualiteit daar aanleiding toe geeft, nader berichten over ontwikkelingen in het oriëntatieproces op aansluiting bij een grotere groep.

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024